Aktiver Javascript i din nettleser for en bedre opplevelse på regjeringen.no

Universitetsbygg oppgraderes

Regjeringen tildeler Universitetet i Bergen (UiB) og Norges teknisk-naturvitenskapelige universitet (NTNU) 75 millioner kroner til oppgradering av universitetsbygg.

Regjeringen har som mål å styrke arbeidet med å oppgradere og vedlikeholde universitetsbygg. I statsbudsjettet for 2015 er det satt av 75 millioner kroner til en ny søknadsbasert ordning for dette formålet.

En rekke gode søknader er kommet inn, og etter en helhetlig vurdering er det Geofysisk institutt ved Universitetet i Bergen og Kjemiblokk 3 ved NTNU som tildeles støtte på henholdsvis 35 og 40 millioner kroner.

Store deler av Geofysisk institutt i Bergen har stått tomt siden 2010.

– Med denne oppgraderingen kan UiB samle Nordens fremste og største miljø innen klimaforskning. Disse miljøene har til nå sittet spredt i dårlige og slitte lokaler, sier kunnskapsminister Torbjørn Røe Isaksen.

I Trondheim er Kjemiblokk 3 i dårlig forfatning og har stått delvis avstengt siden 2011. Etter oppgraderingen skal den huse bioteknologimiljøet.

– Nå kan NTNU samle det internasjonalt anerkjente bioteknologimiljøet på ett sted. Det vil styrke den videre utviklingen av forskning og undervisning på fagfeltet, sier Røe Isaksen.

Til toppen