Aktiver Javascript i din nettleser for en bedre opplevelse på regjeringen.no

Utbyggingen av Solveig-feltet godkjent

Olje- og energiminister Kjell-Børge Freiberg godkjente i dag plan for utbygging og drift av Solveig-feltet i Nordsjøen. Under markeringen deltok også finansminister Siv Jensen.

Solveig-feltet ble påvist i 2013 og vil bli bygd ut som en tilknytning til Griegfeltet på Utsirahøyden. Investeringene er beregnet til 6,5 milliarder kroner, og utvinnbare reserver er anslått til om lag 58 millioner fat oljeekvivalenter. Planlagt produksjonsstart er i 2021. Solveig-feltet bygges som et undervannsanlegg knyttet opp til Grieg-plattformen og det vil bli boret tre oljeprodusenter og to vanninjektorer.

- Utbyggingen av Solveig-feltet går inn i rekken av prosjekter på Utsirahøyden i Nordsjøen. Med felt som Grieg og Sverdrup, er Utsirahøyden blant de viktigste områdene på norsk sokkel. Solveig bidrar til å sikre god utnyttelse av Grieg-plattformen. Dette er i tråd med regjeringens petroleumspolitikk der en tar i bruk ledig kapasitet i infrastrukturen på sokkelen, sier olje- og energiminister Kjell- Børge Freiberg (FrP).

Totale investeringer i utbyggingen er anslått til 6,5 milliarder kroner. Operatøren forventer et norsk innhold på over 60 prosent.

En rekke norske bedrifter har fått kontrakter knyttet til utbyggingen av Solveig-feltet.
En rekke norske bedrifter har fått kontrakter knyttet til utbyggingen av Solveig-feltet. Foto: Lundin Norway AS/OED

- Solveig er et godt eksempel på det viktige bidraget olje- og gassindustrien gir til verdiskaping, aktivitet og velferd i landet vårt. Utbyggingen skaper store verdier for fellesskapet. Samtidig sikrer den nye oppdrag til norsk leverandørindustri og 4000-5000 nye norske årsverk, sier Freiberg.

Fra venstre: finansminister Siv Jensen, Lundin Norway-sjef Kristin Færøvik og olje- og energiminister Kjell-Børge Freiberg.
Fra venstre: finansminister Siv Jensen, Lundin Norway-sjef Kristin Færøvik og olje- og energiminister Kjell-Børge Freiberg. Foto: MLH/OED

Rettighetshavergruppen i Solveig består av Lundin (65 prosent), OMV (20 prosent) og Wintershall (15 prosent). Dette er samme eierfordeling som på Grieg-feltet.

Til toppen