Presseinformasjon

Utviklingsministeren til Rwanda: Gir støtte til flyktningleir for flyktninger og migranter fra Libya

Dette innholdet er mer enn 1 år gammelt. Informasjonen kan derfor være utdatert.

Utviklingsminister Dag-Inge Ulstein besøker Rwanda 13.-14. november.

- Jeg ser fram til å besøke Rwanda. Landet er en viktig samarbeidspartner for Norge på en rekke multilaterale spørsmål. Statsminister Solberg og president Kagame ledet pådrivergruppen for FNs tusenårsmål sammen og har senere samarbeidet om å fremme bærekraftsmålene, sier utviklingsminister Dag-Inge Ulstein.

Han vil besøke et flyktningmottak for flyktninger og migranter fra Libya. Mottaket drives av FNs høykommissær for flyktninger og ble nylig opprettet for å avhjelpe den akutte situasjonen for flyktninger og migranter som er strandet i Libya.

- Jeg er svært bekymret over forholdene i leirene i Libya. Ved å ta imot flyktninger og migranter fra Libya, viser Rwanda lederskap. Norge støtter dette initiativet og bidrar med 50 millioner kroner til mottaket. Til neste år vil vi ta imot flere hundre flyktninger evakuert fra Libya via Romania og Rwanda, sier Ulstein. 

Under besøket vil Ulstein blant annet møte utenriksminister Vincent Biruta, finansminister Uzziel Ndagijimana, representanter for sivilt samfunn, FN og Verdensbanken.

Det er i år 25 år siden folkemordet i Rwanda, som i løpet av 100 dager kostet mellom 800.000 og en millioner mennesker livet.

- Det blir en sterk opplevelse å besøke det offisielle minnesmerket for folkemordet i Rwanda. Til tross for dype sår og store utfordringer, har Rwanda langt på vei lyktes med å gjenoppbygge landet etter folkemordet, sier utviklingsministeren.