Velg mellom 1000 forskningsarrangementer i september

Det er snart tid for Forskningsdagene. I tolv dager fra 20. september til 1. oktober vil forskningsmiljøer over hele landet presentere sin forskning. Både barn, unge og voksne kan møte forskere, følge foredrag, gjøre eksperimenter eller delta i diskusjoner.

Årets tema for Forskningsdagene er verdier. Et viktig innhold i temaet er bioøkonomi – som dreier seg om bærekraft, blågrønne og fornybare verdier og økonomisk verdiskaping. Forskningsrådet setter også verdiskapning i den digitale verden og forskningens egenverdi på dagsorden. 

Forskning.
Forskning. Foto: Torbjørn Tandberg

Over 1000 arrangementer

Publikum kan velge blant mer enn 1000 arrangementer i regi av rundt 200 arrangører over hele landet. De fleste arrangementene er gratis og åpne for alle.  Her er noe av det du kan få med deg i regi av Norges Forskningsråd under årets Forskningsdager.

Bioøkonomi til frokost

Sted: Sentralen i Oslo
Tid: onsdag 20. september, kl. 08:0010:00

Hva er bioøkonomi, og hva betyr den for maten vi spiser? 20. september kan du få smake på og lære om bioøkonomien i praksis. Norges forskningsråd inviterer til frokost med bioøkonomisk vri, med foredrag fra forskere og fageksperter om hva bioøkonomien i praksis kan bety for deg og maten din. 

Hvordan skape verdier ved å koble forretningsplaner og forskning?

Sted: "Domen" (the Dome) i Forskningsparken i Oslo
Tid: torsdag 28. september, kl. 09:0012:40

Forskningsrådet inviterer til et arrangement som både er en del av Forskningsdagene og Oslo Innovation Week. Foredragsholderne forteller sine historier om vellykkede samarbeid mellom forskning og næringsliv.

Forskningsrådets formidlingspris

Sted: Litteraturhuset i Oslo
Tid: torsdag 28. september kl. 20:0022:00

Under forskningsrådets formidlingspris blir formidling av forskning til allmennheten diskutert. Her presenteres ti gode råd for forskningsformidling. 

NIBIO med flere arrangementer

Norsk institutt for Bioøkonomi (NIBIO) deltar også på Forskningsdagene med en rekke arrangement. På programmet står blant annet Markvandring i Slottsparken i Oslo, Forskermøter for ungdom og voksne i flere byer i Nord-Norge, foredrag om beitedyr og om bioøkonomi, og stands på Forskningstorget i Oslo.

Flere samarbeidspartnere

Forskningsdagene arrangeres av Norges forskningsråd i samarbeid med universiteter, høgskoler, forskningsinstitutter, biblioteker, museer, kommuner og næringsliv.

Til toppen