Aktiver Javascript i din nettleser for en bedre opplevelse på regjeringen.no

Følger utviklingen i Venezuela nøye

10. januar 2019 lot Nicolás Maduro seg gjeninnsette som president i Venezuela. Resultatet fra presidentvalget i mai 2018 er omstridt, og regimet har blitt oppfordret til å holde nyvalg.

Den politiske og økonomiske situasjonen i landet er svært alvorlig. Norge oppfordrer president Maduro til å respektere landets demokratisk valgte nasjonalforsamling, oppfylle grunnleggende rettigheter og ivareta befolkningens behov. Utenriksdepartementet følger utviklingen i Venezuela nøye.

- Jeg er dypt urolig for den tilspissede politiske situasjonen, menneskerettighetssituasjonen, de økonomiske problemene og de store sosiale behovene. Den eneste langsiktige løsningen for landet er en inkluderende og demokratisk prosess, der partene selv kommer til enighet, sier utenriksminister Ine Eriksen Søreide.

Hun understreker at det er viktig å unngå at situasjonen eskalerer og at befolkningen utsettes for ytterligere lidelser.

Norge vil, sammen med likesinnede land, gjøre det vi kan for å bidra til at forholdene legges til rette for en fredelig løsning på konflikten.

 

Til toppen