Aktiver Javascript i din nettleser for en bedre opplevelse på regjeringen.no

Vet du om noen som fortjener Innovasjonsprisen for universell utforming?

Prisen er en anerkjennelse til virksomheter, designere og arkitekter som på en helhetlig og nyskapende måte har utviklet produkter, tjenester og omgivelser som bidrar til å bygge ned barrierer for et mer inkluderende samfunn. Søknadsfrist er 30. april.

Båten Vision of Fjords
Vision of the Fjords var vinner av prisen i 2017. Foto: The Fjords

Du kan søke med egne prosjekter eller foreslå kandidater som fortjener anerkjennelse. Designere og arkitekters prosesser og metoder spiller en viktig rolle i utformingen av et mer inkluderende samfunn i tråd med regjeringens ambisjoner og handlingsplan for universell utforming. Utmerkelsen skal fremheve innovative, tilgjengelige, brukervennlige og bærekraftige løsninger.

Innovasjonsprisen hedrer samarbeidet mellom designer, arkitekt og oppdragsgiver, og alle mottar prisen samlet. Løsningen må være i bruk i Norge, og minimum én av de involverte partene må være registrert i Norge.

Prisen har blitt delt ut hvert tredje år siden 2011 og for fjerde gang nå i 2020 på oppdrag fra Kulturdepartementet som koordinerer regjeringens satsing på universell utforming.

Les mer om prisen og hvordan du kan foreslå kandidater på nettsiden til Design og arkitektur Norge (DogA)

Se også nyhetssak fra DogA: Jakter på landets mest inkluderende innovasjon

Til toppen