Aktiver Javascript i din nettleser for en bedre opplevelse på regjeringen.no

Vikarer for politisk ledelse i Helse- og omsorgsdepartementet

Statssekretær Maria Jahrmann Bjerke og politisk rådgiver Saliba Andreas Korkunc går ut i foreldrepermisjon på nyåret. Inger Klippen skal være vikar for Bjerke, mens Erlend Svardal Bøe blir vikar for Korkunc.

Inger Klippen (H) er engasjert som statssekretær for Høie mens Maria Jahrmann Bjerke (H) har foreldrepermisjon. Klippen er engasjert fra 1. januar til 30. september 2020. Klippen var Sandnes Høyres ordførerkandidat, og er nå gruppeleder i Sandnes kommune. Hun er spesialist i allmennmedisin, og har jobbet som fastlege i Sandnes i rundt 11 år. Hun tok permisjon fra fastlegejobben da hun stilte som Ordførerkandidat, og jobber nå ved psykiatrisk divisjon på Stavanger universitetssykehus.

- Jeg er veldig glad for å få Inger Klippen med på laget i Helse- og omsorgsdepartementet. Hennes erfaring som fastlege er svært relevant når vi nå er i gang med å forbedre fastlegeordningen, sier helseminister Bent Høie.

Erlend Svardal Bøe (H) er engasjert som politisk rådgiver for helseminister Bent Høie i tiden Saliba Andreas Korkunc (H) har foreldrepermisjon. Bøe er engasjert ‪fra 13. januar til 20. juli 2020. Bøe er i dag gruppeleder for Tromsø Høyre, sitter i formannskapet og er nestleder i helse- og velferdsutvalget i Tromsø kommune.

- Erlend Svardal Bøe er en dyktig politiker, og vi deler et sterkt engasjement for tilbudet for rusavhengige. Han gjør en veldig god jobb som Høyres gruppeleder i Tromsø Høyre, og vil ta med seg viktige perspektiver fra Nord-Norge i jobben, sier Høie.

Les offisielt fra statsråd og sak om endringer blant de politiske rådgiverne.

Til toppen