Ski-VM 2021: Gratulasjoner fra statsministeren

Ski-VM i nordiske grener arrangeres i Oberstdorf i Bayern i Tyskland fra 24. februar til 7. mars 2021. Her publiserer vi statsminister Erna Solbergs gratulasjoner til de norske medaljevinnerne.

7. mars 2021

Tusen takk til Johannes Høsflot Klæbo, Emil Iversen, Simen Hegstad Krüger, Hans Christer Holund og Pål Golberg for en spennende og dramatisk avslutning på VM i Oberstdorf. Det gikk ikke helt som planlagt på slutten, men jeg er sikker på at Johannes kommer sterkt tilbake. Gratulerer med dagens medaljer!

6. mars 2021

Statsministeren sendte følgende hilsen etter kvinnenes 30 km: «Du slår til igjen, Therese Johaug. Gratulerer med sterk innsats for Norge og gull på 3-mila i VM! Og gratulerer til Heidi Weng med sølv!»

5. mars 2021

Statsministeren sendte følgende hilsen etter gullet på herrestafetten: "Dette var en i overkant spennende VM-stafett, men dere klarte det! Gratulerer med gullet til Golberg, Iversen, Holund og Klæbo!"

3. mars 2021

Statsministeren sendte følgende gratulasjoner: "Imponerende med trippelt norsk på 15 km. Gratulerer så mye til Hans Christer Holund, Simen Hegstad Krüger og Harald Østberg Amundsen!"

Maren Lundby tok et historisk hopp-gull. Statsministeren sendte denne hilsenen: "Hurra for historisk VM-gull. Maren Lundby tok seieren i tidenes første VM-renn for kvinner i stor bakke. Gratulerer!"

2. mars 2021

Statsministeren sendte følgende hilsen til Therese Johaug etter VM-gullet på 10 km: "Gratulerer med utklassing og VM-gull på 10 km fristil i dag, Therese Johaug!"

28. februar 2021
Statsministeren sendte følgende hilsen til Erik Valnes og Johannes Høstflot Klæbo etter gullet på lagsprinten: "Imponerende oppvisning på siste etappe! Gratulerer med råsterkt VM-gull på lagsprinten, Erik Valnes og Johannes Høstflot Klæbo!"

Litt senere på dagen sendte hun denne hilsenen til gullmedaljevinnerne i kombinert: "Suverent lagarbeid! Gratulerer med VM-gull i kombinert for lag, Espen Dahlhaug Bjørnstad, Jørgen Graabak, Jens Lurås Oftebro og Jarl Magnus Riiber!"

27. februar 2021
Kombinert for kvinner ble arrangert i et VM for første gang i dag. Statsministeren sendte følgende hilsen til de tre norske medaljervinnerne: "Historiens første kombinert for kvinner i et verdensmesterskap. Gratulerer med VM-gull, Gyda Westvold Hansen! Og med sølv og bronse, Mari og Marte Leinan Lund!" 

Therese Johaug tok i dag sitt 11. VM-gull, og statsministeren sendte følgende gratulasjon: "Gratulerer med gullet på 15 km fellesstart med skibytte, Therese Johaug! Overbevisende."

26. februar 2021
Statsministeren sendte i dag gratulasjoner til de mannlige kombinertutøverne som tok medaljer på dagens øvelse: "Gratulerer med ditt andre individuelle VM-gull i kombinert, Jarl Magnus Riiber! Gratulerer også med sterk bronse, Jens Lurås Oftebro. God laginnsats i dag!"

25. februar 2021
Statsministeren gratulerte Ski-VMs første medaljevinnere på følgende måte: "Fantastisk norsk dag! Gratulerer til Johannes Høsflot Klæbo, Erik Valnes og Håvard Solås Taugbøl som fylte pallen, og til Maiken Caspersen Falla som sprintet til sølv."