Elisabeth Grøvan Ruud

Bilde av Elisabeth Grøvan Ruud, Kunnskapsdepartementet
Elisabeth Grøvan Ruud. Foto: Sveinung Ystad

Stilling

Seniorrådgiver i avdeling for barnehage og grunnskole.

Hva er din yrkesmessige bakgrunn, og hva fikk deg til å søke jobb i Kunnskapdepartementet?

Jeg har bachelor i matte fra Universitetet i Bergen, og master i samfunnsøkonomi fra Universitet i Oslo. Innimellom studiene jobbet jeg halvannet år som matte- og naturfagslærer i ungdomsskolen, men kom relativt nyutdannet til KD for snart to år siden. Jeg hadde lyst til å jobbe innenfor offentlig forvaltning, og søkte på mange stillinger. Å jobbe i KD var selvsagt høyt oppe på ønskelista!

Hvordan vil du beskrive en typisk arbeidsdag for deg?

Arbeidsdagene varierer veldig, og også gjennom året. Jeg jobber endel med statsbudsjett, og der er det i perioder stor arbeidsmengde og korte frister. Andre dager kan i utgangspunktet være roligere, men det skjer ofte at det dukker opp hastesaker som gjør at man må endre litt på dagsplanen.

Hva setter du mest pris på med jobben i departementet?

Jeg setter stor pris på å jobbe i et miljø med mange veldig dyktige fagpersoner. Det er også viktig for meg å føle at arbeidet man gjør er viktig, og det føler jeg absolutt i KD. Det er dessuten veldig mange spennende, utfordrende og dessuten varierte arbeidsoppgaver.

Hvilke utviklingsmuligheter har du hatt i jobben så langt?

Jeg har fått jobbe med mange ulike temaer og prosesser, lært masse om barnehagesektoren og jobber bl.a. mye med oppfølging av kompetansestrategien for barnehage.