Aktiver Javascript i din nettleser for en bedre opplevelse på regjeringen.no

Ingar Steinsvik

Foto: Olav Heggø

Stilling

Rådgiver i Seksjon for forskning og teknologi, Avdeling for klima, industri og teknologi.

 

Utdannelse

Sivilingeniør, Industriell Økonomi og Teknologiledelse, NTNU

 

Jeg jobber i seksjon for forskning og teknologi. OED bruker en god del midler gjennom forskningsprogrammer for petroleum, energi og CO2-håndtering. Vår seksjon jobber, blant annet, med innretningen av disse forskningsprogrammene. I dette må vi forholde oss til hva som er vedtatt politikk, innspill fra forskningsmiljøer og industri, og mange andre forhold som er relevante for hvor forskningsinnsatsen bør rettes. På en typisk arbeidsdag har jeg kanskje et møte med Forskningsrådet, hvor vi diskuterer utviklingen i et av forskningsprogrammene, og så kanskje jeg skriver et notat til politisk ledelse med innspill til budsjettprosesser i regjeringen. Av og til reiser vi ut av huset for å besøke forskningsmiljøer eller energibedrifter for å lære om hva som rører seg og hvordan våre tiltak fungerer. Det er veldig vanlig å si at jobben man har er variert, det stemmer bra også her.

 

Jeg har en teknisk utdannelse med en del økonomi og finans. Dette gir et godt utgangspunkt for å kunne forstå fysikken og teknologien som det jobbes med i forskning vi finansierer, og samtidig forstå hvilke finansielle rammer som må ligge til rette for å drive teknologiutviklingen. Det viktigste jeg har med fra utdannelsen er likevel det å kunne sette seg inn i ting man ikke har noe erfaring med fra før.

 

Jeg fikk tips om stillingen jeg nå har fra en venn som jobbet i OED. Stillingsbeskrivelsen var interessant, og da jeg kom på intervju fikk jeg mulighet til finne ut mer om hva jobben innebærer. Det faglige passet veldig bra med hva jeg hadde lyst til å jobbe med. Like viktig var det at de folkene jeg møtte på intervjuene var trivelige folk som jeg godt kunne tenke meg å jobbe sammen med. Dermed havnet jeg i OED.

 

Det er gode karriere- og utviklingsmuligheter i OED. Når du får ansvar for en sak eller et område i departementet så er det ingen andre som sitter og jobber like mye med akkurat dette som deg. Da blir du etterhvert den som kan mest om akkurat dette, og med det følger det ansvar og mye læring. Av karrieremuligheter i OED vil jeg trekke frem god intern mobilitet. Dersom du ønsker å prøve noe nytt finnes det mange muligheter i departementet.

 

Arbeidsoppgavene vi har krever mye samarbeid mellom seksjonene og avdelingene. Dette gjør også at du blir godt kjent med mange utenfor din egen avdeling. Utover dette gir OED alt som en arbeidsplass kan gi av velferd og trivsel.

Til toppen