Siste nytt om koronasituasjonen

Viser 1-20 av 2062 treff.

 • Informasjon om utenlandsreiser og koronavirus - spørsmål og svar

  17.05.2021

  Utenriksdepartementet fraråder alle reiser som ikke er strengt nødvendige til alle land. Reiserådet gjelder til 25. mai 2021. Det er gjort unntak for land og regioner i Norden og land i EØS/Schengen-området som oppfyller Folkehelseinstituttets kriterier for lav smittespredning. Endringer i både smitteutbredelse og lokale restriksjoner kan endre seg raskt og gjør situasjonen uforutsigbar. Alle må tenke nøye igjennom nødvendigheten av å reise.

 • Frivillig vaksinering med Janssen- vaksinen er ikke tilgjengelig enda

  14.05.2021

  Helsedirektoratet har fått i oppdrag å vurdere hvordan frivillig vaksinering med Janssen-vaksinen kan gjennomføres i Norge. Vaksinen er derfor ikke tilgjengelig for dem som ønsker å ta den enda.

 • Endring i reiseråd for områder i Finland

  14.05.2021

  På bakgrunn av Folkehelseinstituttets ukentlige vurdering av smittesituasjonen for koronaviruset har regjeringen besluttet at sykehusdistriktene Mellersta Österbotten og Satakunta i Finland går fra gult til rødt på smittekartet for Europa.

 • Corona information in other languages

  14.05.2021

  Press conferences, news and press releases, and information from the Government in several languages.

 • Her er regjeringens rulleråd

  14.05.2021

  - Ha det gøy, men følg smitteverntiltakene der du bor og ikke rull med for mange, er rådet til russen fra kunnskaps- og integreringsminister Guri Melby. Regjeringens rulleråd er at det kan være opptil 20 russ sammen i bussen der smittetallene er lave, og inntil 10 der smittetallene er høye.

 • Innreise til Norge og koronavirus - spørsmål og svar

  14.05.2021

  For å begrense risikoen for importsmitte har regjeringen strammet inn på utlendingers adgang til innreise til Norge (trådde i kraft 29. januar). I utgangspunktet vil kun utlendinger som er folkeregistrerte som bosatte i Norge få anledning til å reise inn i Norge. Dette gjelder også EØS-borgere.

 • Koronasituasjonen: Informasjon om karantenehotell

  14.05.2021

  For å begrense importsmitte innførte regjeringen 5. november 2020 en ordning med karantenehotell. Hovedregelen er at tilreisende til Norge plikter å gjennomføre karantenetiden på karantenehotell, men enkelte grupper er unntatt fra denne plikten.

 • Om innreise til Norge

  14.05.2021

  For å begrense importsmitte, er det strammet kraftig inn på utlendingers adgang til å reise inn til Norge. I utgangspunktet kan kun utlendinger som er folkeregistrert som bosatt i Norge reise inn i Norge nå. Dette gjelder også EØS-borgere.

 • Oppretter arbeidsgruppe som skal foreslå tiltak for å ta igjen tapt læring

  13.05.2021

  Pandemien har ført til tapt sosial og faglig læring for barn og unge. Regjeringen har bedt en arbeidsgruppe ledet av utdanningsdirektør hos Statsforvalteren i Oslo og Viken, Grethe Hovde Parr, foreslå konkrete tiltak for å bøte på dette.

 • Endringer i karanteneregler ved reiser fra Storbritannia

  12.05.2021

  Regjeringen har besluttet at reisende som har vært i Storbritannia med virkning fra klokken 12:00 torsdag 13. mai skal ha de samme karantenereglene som reisende fra EØS/Schengen, og ikke falle innunder reglene for andre land utenfor EØS/Schengen.

 • Unntak fra innreiserestriksjonene: Lettelser i dokumentasjonskravet for utlendinger som er bosatt i Norge

  12.05.2021

  Med virkning fra 21. mai endres kravene til hvilken dokumentasjon som er nødvendig for å vise at man er bosatt i Norge og dermed har rett til innreise.

 • Statsministerens innledning om vaksinestrategien

  12.05.2021

  Statsminister Erna Solbergs innledning på pressekonferansen om koronasituasjonen og vaksinestrategien 12. mai 2021.

  Av: Statsminister Erna Solberg Marmorhallen

 • AstraZeneca-vaksinen tas ut av koronavaksinasjons-programmet

  12.05.2021

  Regjeringen følger anbefalingen til Folkehelseinstituttet og Vorland-utvalget, og tar AstraZeneca ut av det norske vaksinasjonsprogrammet. Det bygges opp et beredskapslager av Janssen-vaksinen, samtidig som regjeringen vurderer hvordan denne vaksinen kan tilbys frivillig.

 • Unge tilbys vaksine tidligere

  12.05.2021

  Regjeringen endrer vaksinestrategien slik at unge over 18 år tilbys vaksine etter at alle over 45 år er vaksinert. Det vurderes også å omfordele vaksiner til flere kommuner med vedvarende høyt smittetrykk.

 • 850 millioner til omstillingsprosjekter

  12.05.2021

  Regjeringen utvider omstillingsordningen og åpner enda en søknadsrunde. Nå kan flere bedrifter innenfor reiselivs-, event- og serveringsnæringene søke om støtte til omstillingsprosjekter.

 • Nett-tv

  Pressekonferanse om koronasituasjonen

  12.05.2021

  Statsminister Erna Solberg inviterer til pressekonferanse om koronasituasjonen onsdag 12. mai kl. 18.00. Pressekonferansen vil mellom anna handle om vaksinasjonsstrategien.

 • Vurderer bosettings­kravet på nytt

  12.05.2021

  «Bosatte må få slippe inn i landet», skriver Aftenposten i sin leder 29. april om EØS-borgere som på grunn av innreiserestriksjoner, ikke slipper inn igjen i Norge. I en sak 4. mai er det flere parter som er kritiske til den norske praksisen.

  Av: Statssekretær Lars Jacob Hiim Replikk i Aftenposten 12. mai 2021

 • Korona og norske utenlandsstudenter

  12.05.2021

  Hvis du oppholder deg i utlandet så oppfordrer vi deg til å registrere deg på UDs portal for reiseregistrering, slik at norske myndigheter raskt kan ta kontakt med deg ved behov. Hvis du ønsker å reise hjem til Norge og opplever utfordringer med det

 • Coronavirus information for Diplomatic and Consular Missions

  11.05.2021

  As a result of the coronavirus situation, the Norwegian Government has adopted laws and regulations on various related matters, including border control, entry restrictions for foreign nationals, requirements on documentation of negative test result, pre-arrival registration, mandatory testing and quarantine upon entry to Norway. The coronavirus regulations change frequently and often on short notice, and Missions are recommended to keep up to date by regularly visiting the relevant webpages.

 • Regler for arbeidstakere og arbeidsgivere

  11.05.2021

  På grunn av situasjonen med koronaviruset er det kommet en rekke endringer for både arbeidstakere og arbeidsgivere. Endringene gjelder blant annet permitteringer, dagpenger, sykt-barn-dager, sykefravær og egenmeldinger. Her finner du en oversikt over endringene.