Nærings- og handelsdepartementet

Høring: Forslag til forskrifter om flaggpliktig verdipapirhandel, periodisk rapportering, offentliggjøring av opplysninger mv - Implementering av EØS-regler tilsvarende direktiv 2004/109/EF (Rapporteringsdirektivet) og tilhørende rettsakter


Vi viser til brev av 29. mars 2007.

Nærings- og handelsdepartementet har merket seg at det ikke er gitt noen redegjørelse for administrative- og økonomiske konsekvenser som forskriftsforslaget forventes å få.

Vi minner om at vi i forbindelse med departementshøringen av utkast til ot. prp. skrev følgende i brev av 20. mars 2007:

"Felles merknader for MIFID og Rapporteringsdirektivet
De økonomiske og administrative konsekvensene for næringslivet er i liten grad berørt for disse direktivene. Vi mener derfor at det blir desto viktigere å foreta gode
konsekvensvurderinger når de utfyllende forskriftene skal utarbeides. Vi minner i den forbindelse om at ORAKEL, som er en kompetansegruppe i NHD for konsekvensanalyser, kan bistå ved gjennomføringen av slike konsekvensvurderinger."

Kravet om å utarbeide økonomiske og administrative konsekvenser følger av utredningsinstruksen punkt 2.3 og skulle fulgt saken da den ble sendt på høring. Etter Nærings- og handelsdepartementets oppfatning er dette en mangel som må rettes opp i det videre arbeidet med å fastsette forskrifter.

Utover dette har departementet ingen merknader til forskriftsforslaget.

nhd_rappdir.pdf