Arbeidsgiverforeningen Spekter

Høring nr 98 2007 - Utkast til endringer i foretakspensjonsloven,
innskuddspensjonsloven og lov om obligatorisk tjenestepensjon og utkast til forskrift til lov om obligatorisk tjenestepensjon


Det vises til utsendte høringsbrev og høringsnotat.

I spørsmålet om minstekrav til ytelsesbaserte tjenestepensjonsordninger er Spekter enig med departementet i at Kredittilsynet har tilstrekkelig vurderingsgrunnlag gjennom dagens regelverk. Vi er også enige i departementets forslag til presisering av regelverket slik det er skissert i pkt. 3-5 i notatet.

Når det gjelder medlemskap for personer som ikke er fullt ut arbeidsføre, støtter Spekter at fritaket i LOF § 3-8 videreføres. Vi støtter også at disse kan få innskuddspensjon på linje med arbeidstakere som har mindre enn 10 år til pensjonsalder etter OTP- lovens § 5, 4.ledd. At de ikke må meldes inn i foretakspensjonsordningen bidrar til å understøtte delmål 2 i inkluderende arbeidsliv, ved at det blir mindre kostbart og risikabelt å integrere flere med redusert arbeidsevne i virksomhetene. Av samme risikohensyn må det da være en forutsetning at disse unntas fra innskuddsfritaket i OTP- lovens § 4. Vi er derfor enige i departementets forslag til regelendringer.