Norges Autoriserte Regnskapsføreres Forening

Høringsnotat om forskrift om forenklet anvendelse av internasjonale regnskapsstandarder


Det vises til høringsbrev av 5. juli 2007 vedrørende forslaget til ny forskrift om forenklet IFRS.

Saken har vært behandlet i NARF`s fagutvalg.

NARF anser det som uheldig med en vesentlig utvidelse i anvendelsesområdet for forenklet IFRS i forhold til forskriften av 22. desember 2006 nr. 1582.

Hovedformålet med en forenklet IFRS må være å gjøre det enklere for foretak som faller inn under forordningslinjen (børsnoterte konsern som må benytte full IFRS) å utarbeide IFRS-konsernregnskaper uten å måtte benytte full IFRS i de underliggende selskapsregnskapene, eller måtte foreta betydelige omarbeidelser fra regnskapslovens regler til full IFRS. Forenklet IFRS løser denne problemstillingen for disse foretakene.

Imidlertid foreslås det nå at alle norske foretak frivillig skal kunne benytte forenklet IFRS. Det er vanskelig å se at det foreligger noe behov for dette, med mulig unntak for foretak som i dag ikke er børsnotert, men planlegger en børsintroduksjon. Disse kan imidlertid velge full IFRS, og det skulle derfor ikke være behov for noen forenklet IFRS for disse.

En annen sak er at IASB arbeider med og har sendt på høring et utkast til IFRS for SMEs som kan komme til å erstatte någjeldende forenklet IFRS og norsk god regnskapsskikk. Det synes unødvendig å gjøre en større reform på et tidspunkt hvor en venter på en mulig større internasjonal reform.

Forenklet IFRS bør derfor forbeholdes morselskaper, datterselskaper, tilknyttede selskaper og felleskontrollerte virksomheter som inngår i børsnoterte konsern.


Høringsutkastet åpner for en rekke valgalternativer, jf forskriftsutkastet §§ 3-1 og 3-2. Hittil har norske regnskapspliktige kunnet velge seg opp til et ”bedre regnskapsspråk” i regelhierarkiet, men har da måttet gjøre valget fullstendig (konsistent). Dette høringsutkastet tillater at de regnskapspliktige kan gjøre valg fra sak til sak på en del områder. Dette reduserer sammenlignbarheten mellom regnskapene, noe som ellers er et grunnleggende formål. Når det i tillegg legges opp til at det ikke er nødvendig å vise effekten av valgene, reduserer det verdien av regnskapsrapporteringen for brukerne.

Vi vil derfor anbefale at man ikke åpner for større valgfrihet i forskrift om forenklet IFRS.

 

narf.pdf