Den norske Aktuarforening

Høringsuttalelse - Endringer i kravene til noteopplysninger mv, i årsregnskapsforskriften for forsikringsselskaper, banker og finansieringsforetak.


Den Norske Aktuarforening viser til Finansdepartementets høringsbrev av 05.11.08 om endringer i kravene til noteopplysninger mv. i årsregnskapsforskriften for
forsikringsselskaper, banker og finansieringsforetak. Vi vil i denne høringsuttalelsen kun gi tilbakemelding på enkelte punkter i notatet om årsregnskapsforskriften for
forsikringsselskaper som var vedlagt høringsbrevet.

Vi støtter Kredittilsynets vurdering av at det er tilstrekkelig at livselskapene oppgir kapitalavkastningsrente brutto i årsrapportene, jf. forslag til ny § 5-25.

Aktuarforeningen har merket seg at det foreslås noteopplysninger knyttet til bransjer og delbransjer etter en inndeling som virker hensiktsmessig etter ny forsikringsvirksomhetslov. Det er samtidig et omfattende notekrav som foreslås innført, og vi mener at det ikke burde være krav om note om bransjeresultat i alle delbransjer under hovedbransjene. Dvs. at § 5-29 første ledd bør endres slik at det kun er opplysningene i tredje ledd som skal oppgis pr. delbransje.

Aktuarforeningen vil for øvrig bemerke at det er svært uheldig at et så omfattende notekrav som det her foreslås innført for et regnskapsår kommer på høring så sent samme år, rett før regnskapsårets avslutning.

 

 

aktuar.pdf