Riksrevisjonen

Høring - enkelte endringer i sentralbankloven


Vi viser til departementets brev og høringsnotat av 23.05.2008 vedrørende horing om enkelte endringer i sentralbankloven.

I høringsnotatet er forslaget til endringer i sentralbankloven hovedsakelig begrunnet med at sentralbankloven ble vedtatt før Norges Bank fikk ansvaret for forvaltningen av Statens pensjonsfond Utland (SPU), og at Norges Banks oppgaver i forvaltningen av SPU underbygger behovet for en modernisering av sentralbanklovens regler om regnskap og revisjon. Kapitalen i SPU vokser raskt samtidig som investeringsstrategien for fondet er i stadig utvikling. Investeringsuniverset er utvidet betraktelig som følge av endringer i investeringsstrategien over tid. Utvidelse av investeringsstrategien har gitt Norges Bank større frihetsgrader i den aktive forvaltningen. Samtidig har dette gitt behov for økt intern kontroll. De Økte frihetsgradene er blitt supplert med krav i retningslinjene knyttet til risikostyring, verdivurdering, avkastningsmålig og rapportering. Norges Bank skal folge "beste markedspraksis" og "internasjonalt anerkjente standarder".

Regnskapsregler


Representantskapet fastsetter regnskapsregler som banken skal følge_ SPU inngår i Norges Banks regnskap og per 31.12.2007 utgjorde innskuddskontoen til SPU 2 017 mrd. kroner av bankens totale balanse på 2 427 mrd. kroner. De fastsatte regnskapsregler for Norges Banks årsregnskap gjelder derfor også for SPU. Lov om Statens pensjonsfond og tilhørende forskrift av 22. desember 2005 gir ingen konkrete føringer om hvilke regnskapsregler som skal gjelde for SPU. Riksrevisjonen har ved flere anledninger tatt opp dette forholdet og vist til at departementet bør vurdere hvilke regnskapsregler som skal gjelde for SPU. Riksrevisjonen mener dette bør fastsettes i egen forskrift.

Riksrevisjonen er positiv til at det fastsettes særskilte regler om årsregnskap. årsberetning og bokføring for banken i egen forskrift.
 

Revisjonsordningen

Departementet foreslår å endre revisjonsordningen, og det påpekes at sentralbankrevisors ansettelsesforhold ikke er i samsvar med alminnelige krav til revisors uavhengighet. Departementets forslag om endring av revisjonsordning ror å lå en uavhengig revisor er etter Riksrevisjonens syn positivt og antas å bidra til en vesentlig forbedring av revisjonsordningen. Riksrevisjonen støtter derfor departementets forslag om å endre dagens ordring hvor representantskapel ansetter sentralbankrevisor. Vi viser i den anledning til Riksrevisjonens brev til departementet av 30.08.2 1006 om revisjonsordningen i Norges Bank. 1 Ier utta]te Riksrevisjonen blant annet at selv om det er representantskapet som ansetter revisor i Norges Bank, kan det stilles sporsinål ved om revisor som er ansatt i banken innehar den nødvendige uavhengighet som "ekstern revisor" slik det internasjonale regelverket og nyere norsk lovgivning forutsetter.

For å sikre tilstrekkelig uavhengighet foreslår departementet å erstatte nåværende revisjonsordning med at representantskapet velger en uavhengig ekstem revisor (privat revisjonsselskap). Departementet nevner også eksempler på andre land der landets riksrevisjon er revisor for sentralbanken, men drøfter ikke dette alternativet for Norges Bank.

Riksrevisjonens kontroll med Norges Bank følger i dag av riksrevisjonslovens § 9 annet ledd, og instruks om Riksrevisjonens virksomhet § 11, jf. sentralbankloven § 2 fjerde ledd. Riksrevisjonen kan i tillegg gjertnomfore systematiske undersokelser gjennom forvaltningsrevisjon, jf. riksrevisjonsloven § 9 tredje ledd.

Riksrevisjonen har også ansvar for regnskapsrevisjonen av Statens pensjonsfond - Utland jf. riksrevisjonsloven § 9. Verdien av Statens pensjonsfond har vokst slik at den utgjør den klart største posten i statsregnskapet, og per 31. desember 2007 utgjorde SRI 2 018 rnrd. kroner av statens balanse på 2 889 mrd. kroner, som tilsvarer ca. 70 % av statens kapitalregnskap.

Riksrevisjonen har i medhold av riksrevisjonslovcns § 9 ansvaret For revisjon av statsregnskapet og alle statlige fond. 1)a den vesentligste del av statens kapital forvaltes av Norges Bank, er vi av den oppfatning at en helhetlig revisjonsordning under Riksrevisjonen totalt sett vil bidra ti] den beste innsikt. forståelse og rapportering til oppdragsgiver. Videre vil dette være best i samsvar med gjeldende riksrevisjonslov og Grunnloven. Vi vil derfor foreslå at Riksrevisjonen overtar revisjonen av Norges Bank.

Riksrevisjonen vil som ansvarlig revisor for Norges Bank og SPU, sorge for tilknytning til internasjonal frnansl=aglig revisjonsekspertise tilsvarende dagens ordning i Norges Bank og på linje med ordningen som blant annet benyttes av riksrevisjonen i New Zealand i forbindelse med revisjonen av sentralbanken.

Vi legger til .runn at representantskapet fortsatt skal føre tilsyn med Norges Bank. Vi vil derfor opprette egnede rapporteringsordninger ovenfor representantskapet dersom Riksrevisjonen overtar revisjonen.

Riksrevisjonen ser ellers positivt på at internrevisjonens funksjon i Norges Bank lovfestes, I den forbindelse ber vi om at rainmeverket for intern kontroll for SPID konkretiseres fra Finansdepartementet, slik at Norges Banks forvalteransvar med hensyn til intern kontroll blir presisert.

Vi ber om at departementet orienterer Riksrevisjonen om sin vurdering av Riksrevisjonens forslag før odelstingsproposisjonen fremmes for Stortinget.

riksrevisjonen.pdf