Gjensidige

Høringsuttalelse - Forslag til justering av tidsfrister for rapportering av solvensmarginkrav og solvensmarginkapital


Vi viser til Finansdepartementets brev datert 11.11.2008 hvor det anmodes om merknader til Kredittilsynets forslag til endringer i forskrift om beregning av solvensmarginkrav og solvensmarginkapital for norske skadeforsikringsselskaper og gjenforsikringsselskaper og endring i forskrift om beregning av solvensmarginkrav og solvensmarginkapital for norske livsforsikringsselskaper.

Vi anser det betenkelig at forslaget til tidsfrister ytterligere forsterker konsentrasjonen av rapporteringsfrister for skadeforsikringsselskapene rundt månedsskiftet januar - februar. Rapporteringene til Kredittilsynet er ofte arbeidskrevende spesialistoppgaver og det vil typisk være de samme ressursene som er involvert i de fleste av disse rapporteringene.

Flytting av rapporteringsfristen fra 31.05 (for skadeforsikringsselskaper) til 31.03, anser vi som hensiktsmessig.

Høringsnotatet inneholder ingen forslag til bestemmelser vedrørende rapportering av konsoliderte oppgaver. Vi vil i denne sammenheng likevel nevne at vi ikke anser det som hensiktsmessig rapportere konsoliderte oppgaver basert på foreløpige tall. Konsoliderte oppgaver basert på endelige tall bør ha frist ikke tidligere enn tilsvarende for selskapstallene.

For ordens skyld gjør vi oppmerksom på at denne høringsuttalelse også er sendt elektronisk til postmottak©fin.dep.no.

 

gjensidige.pdf