Brønnøysundregistrene

Høring- utkast til forskrifter om egenhandel for ansatte i verdipapirforetak og om agenter tilknyttet verdipapirforetak


Vi viser til Finansdepartementets høringsbrev av 27.mai 2008.

Når det gjelder identifikasjon av tilknyttede agenter og norske filialer av utenlandske verdipapirforetak mv. ønsker vi å minne om offentlige organers plikt til å bruke organisasjonsnummer som identifikator. Videre, om plikten til å benytte opplysninger om slike registreringsenheter som kan hentes fra Enhetsregisteret, jf § 1 i lov nr 15 av 6. mars 1994 om Enhetsregisteret. Dette vil bidra til å redusere oppgavebyrden for aktørene.

Opplysninger som kan være relevant for regulering og tilsyn med tilknyttede agenter kan være: navn på foretak/enkeltpersonforetak, organisasjonsform, foretningsadresse, postadresse, hvilke personer som har styreverv, person eller foretak som er daglig leder/adm. direktør, revisor og regnskapsfører. Videre kan det hentes ut antallet ansatte totalt i enheten, antallet ansatte som arbeider ved den
enkelte filial, opplysninger om hvor mange filialer en registreringsenhet har i Norge, den enkelte filials beliggenhetsadresse og postadresse, eventuell registrerte "sekundært forretningskjennetegn" dvs det navn som benyttes i markedsføringsøyemed enn navnet til juridisk person eller enkeltpersonforetaket. Særlig ønsker vi å understreO muligheten for å hente ut oppdatert opplysninger om Norskregistrerte utenlandsk foretak (NUF) og opplysninger om hvilket hjemlandsregister hovedforetaket er registrert i.

For å øke informasjonsverdien til registre over tilknyttede agenter, bør det også opplyses hvilken tilsynsmyndighet filialer eller tilknyttede agenter er underlagt i hjemlandet.

bronnoysund.pdf