KS

Høring -om utprøving av periodiserte virksomhetsregnskap i staten
Det vises til høringsbrev fra Finansdepartementet av 20.11.2008. KS vil i dette horingssvaret ikke gi vurderinger av enkeltheter i forslaget, men kun gi mer generelle synspunkter på behovet for utprøving og utvikling av regnskapssystemene i offentlig sektor.

KS har fulgt nøye med i utprøvningen av nye regnskapsregler i staten under ledelse av Senter for statlig økonomistyring. KS' vurdering er at dette er et viktig og godt gjennomført utviklingsarbeid.

Det er etter KS' oppfatning gode grunner til å foreta en stor grad av harmonisering av regnskapsordningen i staten til norsk regnskapslovgivning, slik det også beskrives i høringsnotatet. Dette vil gi bedre informasjon om kostnadene for den enkelte organisasjon i den respektive regnskapsperiode. Det vil også gi en større sammenlignbarhet mellom private og offentlige regnskaper.

KS landsstyre vedtok en enstemmig uttalelse vedrørende vedlikehold av kommunale bygninger, hvor det blant annet heter følgende:
"KS forventer at Staten: (...)

  • "Bidrar til forsøk med fullperiodisert regnskap i kommunesektorcn , slik staten allerede har igangsatt overfor en rekke av sine egne virksomheter."

Slik KS vurderer det bør et slik forsøk startes opp så hurtig som mulig.