Terra-Gruppen AS

Ad Kredittilsynets høringsuttalelse om finansinstitusjoners navnebruk 


Jeg viser til Kredittilsynets høringsuttalelse av 28. april d.å. til Finansdepartementet om utkast til nye lovbestemmelser om finansinstitusjoners navnebruk.

I avsnitt 3 i tilsynets brev er det listet opp noen eksempler på hvilke endringer departementets forslag vil medføre. Det heter blant annet i første kulepunkt: "Terra Sparebank Indre Sogn markedsføres blant annet under navnet Terra Sparebank Sogndal, banken må etter endringen  alltid bruke Terra Sparebank Indre Sogn og da eventuelt med tillegget "Sogndal".

Vi ønsker å gjøre oppmerksom på at eksemplet er feil. Ingen av aksjonærbankene i Terra-Gruppen AS har Terra i sitt foretaksnavn. Det finnes således ikke noen bank som heter Terra Sparebank Indre Sogn. Indre Sogn Sparebank, som er banken det antagelig vises til, bruker sitt foretaksnavn i markedsføring og har ikke brukt navn a la Terra Sparebank. Dette er i tråd med Terra-Gruppens og aksjonærbankenes merkevarestrategi om at lokalbanken har sin merkevare, knyttet opp til det lokale navnet, og at merkenavnet Terra brukes for å markedsføre Terra-Gruppens produkter og tjenester. De to merkenavnene blandes imidlertid ikke sammen, som for eksempel i Terra Sparebank Indre Sogn.

terra.pdf