Norsk Tillitsmann ASA

Høring - forslag til regulering av søksmålskompetanse for tillitsmenn i obligasjonslån


Det vises til departementets høringsbrev 25. november 2009, hvor det bes om merknader til Kredittilsynets vurderinger og forslag i brev 24. november 2009 og innspillet fra Norsk Tillitsmann ASA ("Norsk Tillitsmann") i brev 27. oktober 2009.

Generelt er Norsk Tillitsmann meget positive til norske myndigheters oppfølging av denne saken så langt. Etter vår vurdering har Finansdepartementets raske oppfølging av forslaget til regulering av søksmålskompetanse for tillitsmenn for obligasjonslån, virket stabiliserende for tilliten til det norske obligasjonsmarkedet i en ellers krevende tid.

Norsk Tillitsmann gir sin tilslutning til de vurderinger og forslag Kredittilsynet gir uttrykk for i sitt brev 24. november 2009, herunder Kredittilsynets drøftelse av eventuell regulering av hvilke foretak som kan opptre som tillitsmenn. Kredittilsynet peker på viktige spørsmål og forhold som vil kunne vurderes nærmere i den forbindelse, men i likhet med Kredittilsynet mener vi slike regulatoriske forhold mest hensiktsmessig eventuelt bør vurderes separat fra spørsmålet om søksmålskompetanse.

Vi har ingen merknader til det konkrete forslaget til lovregulering, og viser for øvrig til vårt innspill i brev 27. oktober 2009.

Etter vår vurdering er det viktig at forslaget nå raskt følges opp med en proposisjon til Stortinget som kan tre i kraft i første halvdel i 2010. Vi deltar gjerne i en dialog med departementet og andre relevante myndigheter i den forbindelse.

 

tillitsmann.pdf