Økokrim

Høring - diverse endringer i verdipapirhandelloven, verdipapirforskriften, verdipapirregisterloven og finanstilsynsloven


Vi viser til høringsbrev med høringsfrist 16. mars 2011 og høringsnotat 29. september 2010 utarbeidet av Finanstilsynet, der det foreslås endringer i verdipapirhandelloven, verdipapirforskriften, verdipapirregisterloven og finanstilsynsloven.

Høringsnotatets punkt 5, hvor det foreslås å gi ØKOKRIM tilgang til verdipapirregisteret har bakgrunn i en rapport om samarbeidet mellom Finanstilsynet, Oslo Børs og ØKOKRIM om bekjempelse av verdipapirkriminalitet fremlagt i juni 2007. Rapporten ble utarbeidet av et utvalg nedsatt av Finansdepartementet i 2006 som ledd i oppfølging av Handlingsplan mot økonomisk kriminalitet der et av punktene var å vurdere samarbeidet i kontrollkjeden. ØKOKRIM var representert i dette utvalget som fremla en rekke forslag til tiltak for ytterligere å styrke bekjempelsen av verdipapirkriminalitet. Når det gjelder høringsnotatets punkt 5 har ikke ØKOKRIM synspunkter utover det som kommer frem av rapporten.

For øvrig støtter vi det fremlagte høringsforslaget.

 

 

okokrim.pdf