Pensjonskasseforeningen

Høringsuttalelse  lettelser fra krav i IFRS for små skadeforsikringsselskaper


Det vises til høringsbrev fra Finansdepartementet av 28. juni d.å. samt vedlagt høringsnotat fra Finanstilsynet av 6. mai s.å.

Pensjonskasseforeningen gir tilslutning til den oppfatningen at IFRS-kravene kan være for strenge og arbeidskrevende for mindre institusjoner. Dette gjelder både for skade- og livsforsikringsforetak, selv om Finanstilsynet i denne omgang kun har sett på skadeforsikring. Særlig for de minste enhetene foreligger det et behov for lettelser i forpliktelsene.

En rekke av kravene som oppstilles etter IFRS7 oppleves å ha en meget begrenset nyteverdi, og vi kan ikke forsvare den betydelige ressursbruk som forutsettes nedlagt. Særlig for de små enhetene vil forpliktelsene etter IFRS7 være uforholdsmessige. Det oppleves som positivt at Finanstilsynet erkjenner at ressurssituasjonen i mindre forsikringsselskaper vil kunne være begrenset. Tilsvarende gjelder innenfor livsektoren generelt og for pensjonskasser spesielt.

Pensjonskasseforeningen påpeker at det også for pensjonskassene foreligger et reelt og til dels betydelig behov for lettede regnskapsforpliktelser. Vi vil i denne forbindelse søke å bistå Finanstilsynet i prosessen med utarbeidelse av egne og egnede regnskapsregler for pensjonskassene.

 


 

pensjonskasseforeningen.pdf