Pensjonskasseforeningen

Høringsuttalelse – forslag til ny verdipapirfondlov


Det vises til Finansdepartementets høringsnotat av 30. september 2010 samt forslag til ny verdipapirfondlov, avgitt av arbeidsgruppen 15. juni d.å. Foruten rene forenklingshensyn, er forslaget ment å representere en nasjonal gjennomføring av det nye EU-direktivet for verdipapirfond*.

Pensjonskasseforeningen støtter forslaget om at etableringen av verdipapirfond fortsatt skal forutsette tillatelse fra Finanstilsynet. Foreningen stiller seg også bak de nasjonale kravene til selskapsorganisering og produkt. I likhet med arbeidsgruppen finner vi det naturlig at nøkkelinformasjon om UCITS, etablert i Norge og innen EØS for øvrig, skal gis på norsk eller engelsk.

De foreslåtte bestemmelsene om master-feeder strukturer, såkalt fond-i-fond, gis tilslutning. Dette gjelder også for de foreslåtte avviklingsreglene. Pensjonskasseforeningen har for øvrig ikke merknader til den foreslåtte reguleringen av fondsfusjon, som også synes å være i samsvar med UCITS-direktivet.

Pensjonskasseforeningen har ingen innvendinger mot at gjeldende regler om forenklet prospekt, erstattes med nye regler om nøkkelinformasjon. Slik informasjon skal være lettfattelig utformet, og arbeidsgruppen uttaler at det forventes standardiserte regler for EØS-området.

En viss opprydding i hvilke opplysninger som skal fremgå av henholdsvis vedtekter og prospekt, antas å være hensiktsmessig. Det er nærliggende at sentrale egenskaper ved fondet, eksemplifisert ved plasseringsregelverket, skal fremgå av fondets vedtekter. Disse skal igjen være godkjent av Finanstilsynet. Kravene som oppstilles for vedtektsendring, samt foreslåtte innløsningsmeka nisme, gis tilslutning av Pensjonskasseforeningen.

Pensjonskasseforeningen mener at likebehandling av rettigheter og interesser er et naturlig utgangspunkt. Vi finner likevel at arbeidsgruppens flertall fremhever vektige argumenter i rapportens punkt 13.3.3 for å få foreta en nærmere utredning av ulike andelsklasser. En slik utredning tilrår vi at gjennomføres, og at man således ikke på det nåværende tidspunkt konkluderer med at andelsklasser ikke skal innføres. Som bemerket av flertallet er allerede utenlandske UCITS-fond med andelsklasser markedsført i Norge. Videre opereres det i en viss utstrekning med skyggefond.

Arbeidsgruppen har foreslått at et fond skal være åpent for tegning og innløsning minst hver 14 dag. Det legges til grunn at gjeldende praksis med mulighet for tegning og innløsning på alminnelige virkedager videreføres. Muligens burde dette da fremgå eksplisitt, særlig hensett arbeidsgruppens merknad om at intet tilsier endring i dagens situasjon.

Det er foreslått at bestemmelser om nasjonale fond samles i ett kapittel i den nye loven. Dette fremstår etter vår oppfatning som redaksjonelt fornuftig og egnet til å tydeliggjøre skillet mellom UCITS-fond og øvrige fond.
Pensjonskasseforeningen har ikke merknader til rapportens kapittel 20; forvaltningsselskapets kommunikasjon med andelseiere og investorer. Vi har for øvrig ikke innvendinger til at plikten til å ha depotmottager videreføres og at dennes rolle tydeliggjøres i lov. Det ansees også som hensiktmessig å samle bestemmelser om salg og markedsføring; utkastets kapittel 11.

 

*UCITS-direktivet 2009/65/EF

pensjonskasseforeningen.pdf