Landsorganisasjonen i Norge

Høring – forslag til ny verdipapirfondlov og forskrift


Landsorganisasjonen i Norge (LO) viser til departementets brev fra 30.06.2010 angående ovennevnte.

LO registrerer at en målsetning med den nye loven har vært å gjøre denne enklere tilgjengelig. Det er LOs vurdering at denne målsetningen ikke er oppfylt. For de som ikke daglig jobber med verdipapirfond er det vanskelig å vurdere konsekvensen av de foreslåtte endringene. Dette er en demokratisk utfordring som departementet bør ta på alvor, ikke minst sett i lys av finanskrisen.

LO støtter ikke forslag som tilrettelegger for at norske regler for god forretningsskikk kan brytes av grensekryssende virksomhet fra forretningskontor i EØS-land. Dette vil svekke norske myndigheters mulighet til å regulere en bransje der en sentral utfordring er å tette smutthullene i lovverket – ikke gjøre det enklere å omgå.

LO anbefaler at departementet avventer finanskriseutvalgets vurderinger og anbefalinger. Dette vil også gi departementet anledning til å gi en klarere vurdering av de praktiske konsekvensene av lovendringene. Deretter bør forslaget som helhet sendes på høring etter at arbeidsgruppen har ferdigstilt sitt arbeid.

 

 

lo.pdf