Landsorganisasjonen i Norge

Høring – regler om godtgjørelse i finanssektoren


Landsorganisasjonen i Norge (LO) viser til departementets brev fra 25.06.2010 angående ovennevnte.

LO støtter forslaget til forskrift, og ser dette som et viktig bidrag til en bedre regulert finansbransje og mer stabile finansmarkeder.

LO har videre følgende kommentarer til forskriften om godtgjørelser i finanssektoren:

I forskriftens § 3 står omtalt plikt til offentliggjøring av foretakets godtgjørelsesordning. LO ser det som hensiktsmessig at denne informasjonen gjøres tilgjengelig sammen med offentliggjøringen av årsregnskapene, eventuelt som en obligatorisk del av årsberetningene for selskapene.

I forskriftens § 4 står det blant annet følgende om godtgjørelse: "Hovedelementet skal være den faste godtgjørelsen, og slik at den faste delen av godtgjørelsen skal være tilstrekkelig høy til at foretaket kan unnlate å utbetale den variable delen av godtgjørelsen".

Formuleringen gir et visst rom for tolkning. LO mener at bruk av variabel godtgjørelse bør begrenses. Dersom det viser seg at en uforholdsmessig stor del av avlønningen skjer gjennom variabel godtgjørelse, bør departementet vurdere en maksimumsgrense for den variable godtgjørelsen i form av prosentandel av total godtgjørelse.

LO anser de foreslåtte reglene som et skritt i riktig retning. I neste omgang må også regler for godtgjørelse til ansatte som ikke har direkte innvirkning på foretakets risikoprofil, som selgere og distributører, på plass.


Med vennlig hilsen
LANDSORGANISASJONEN I NORGE


Ellen Stensrud
(sign.)


Stein Reegård
(sign.)

 
Dette brevet er godkjent elektronisk i Landsorganisasjonen i Norge og har derfor ingen signatur.

 

 

lo.pdf