Finansforbundet

Finanskriseutvalgets utredning (NOU 2011:1)


Vi viser til departementets brev av 2. februar 2011. Finansforbundet vil rose regjeringen for raskt å ha innsett alvoret i finanskrisen og for å ha satt i gang arbeidet med denne utredningen. Forbundet ønsker å gi følgende innspill til høringen.

Tilsyn
Finansforbundet støtter et integrert finanstilsyn, Finanstilsynet, i Norge.

Skatter og avgifter
Finansforbundet er kritisk til tanken om å ha en ekstraordinær arbeidsgiveravgift i finansnæringen. Vi mener høye lønninger skal behandles likt uavhengig av næring/sektor. Svært mange ansatte i norsk finansnæring har midlere eller lavere lønninger.

Forbundet mener den såkalte finansmomsen er en dårlig idé. Vi ønsker ikke skatter og avgifter som er strengere enn de som gjelder i EU. En stabilitetsavgift kan støttes under forutsetningen av at den ikke fører til dårligere konkurranseforhold vis-à-vis finansforetak registrert i andre land og som operer i samme markeder som norske finansforetak.

Infrastruktur
Utvalget kommer med forslag til særskilte regler for ”systemkritiske” foretak i finansnæringen. Finansforbundet ber om at det utarbeides en tydelig definisjon på hva slags og hvilke foretak som er systemkritiske.

Finansforbundet vil følge opp regjeringens arbeid med å implementere prioriteringene i innstillingen etter hvert som de materialiserer seg i lov- og budsjettarbeidet.

 

 

finansforbundet.pdf