Finansnæringens Fellesorganisasjon

Rapporteringsplikt handler i OTC-derivater


Vi viser til deres høringsbrev 10.03.11 vedrørende forslag til endring i verdipapirforskriften om rapporteringsplikt for handler i derivater som gjelder finansielle instrumenter notert på regulert marked.

I dag skal verdipapirforetak rapportere til Finanstilsynet transaksjoner i finansielle instrumenter notert på regulert marked. Noterte derivater er omfattet, men ikke OTC-derivater.

Finansnæringens Fellesorganisasjon (FNO) er enig med Finanstilsynet at overvåkings- og tilsynsformål gjør seg tilsvarende gjeldende for OTC-derivater når disse har noterte papirer som underliggende, som for transaksjoner i de noterte instrumentene direkte.

På denne bakgrunnen støtter vi forslaget til endring av verdipapirforskriften § 10-37 første ledd slik at kjøp og salg av derivater med finansielt instrument notert på regulert marked som underliggende blir undergitt rapporteringsplikt etter verdipapirhandelloven § 10-18.

Finanstilsynet antyder at ikrafttredelse bør kunne skje fra 01.09.11. Våre medlemmer melder imidlertid at de trenger mer tid på seg for å utvikle tilstrekkelig gode IT-systemer som kan håndtere den utvidede rapporteringsplikten. Vi ber derfor om at endringen gjennomføres minst en måned senere enn den angitte datoen.

 

 

fno.pdf