Finanstilsynet

Oversendelse av høringsnotat med forslag til endring i eiendomsmeglingsforskriften


Det vises til Finanstilsynets høringsnotat av 26. mars 2008 som Finansdepartementet sendte på høring 2. april 2008. Som det fremgår av notatets punkt 4 avventet Finanstilsynet den gang å utarbeide forslag til særregulering i medhold av eiendomsmeglingsloven § 1-4 femte ledd for eiendomsmeglingsvirksomhet knyttet til omsetning av avtale om erverv av fast eiendom mv., i påvente av en avklaring av kontraktsreguleringen på dette området.

På bakgrunn av vedtagelsen av endringslov til bustadoppføringslova og avhendingslova (LOV-2010-12-10-74) som trer i kraft 1. juli 2011, oversender Finanstilsynet nå høringsnotat med forslag til ny eiendomsmeglingsforskrift § 1-5 om formidling av kontraktposisjoner.

Finanstilsynet vil særlig bemerke at lovendringene i bustadoppføringslova og avhendingslova innebærer at det bare vil være anledning til å omsette (transportere) kontraktsposisjoner for bolig under oppføring når videreselgeren er forbruker. Videresalg fra næringsdrivende til forbruker, herunder også videresalg fra personer og selskap om har ervervet boliger i prosjekter for spekulasjon, vil fortsatt falle inn under bustadoppføringslovas ufravikelige regulering. På denne bakgrunn antar Finanstilsynet at de økonomiske og administrative konsekvenser av forslaget vilvære relativt begrenset.

Høringsnotat: Forslag til endringer i eiendomsmeglingsforskriften

 

 

finanstilsynet.pdf