Historisk arkiv

Arbeidsgruppens mandat...

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Bondevik II

Arbeidsgruppens mandat og sammensetning

Kirke-, utdannings- og forskningsdepartementet (KUF) har nedsatt en arbeidsgruppe som skal foreta en vurdering og kartlegging av hva som er Lånekassens primære oppgaver og ansvarsområder, og hvordan disse oppgavene kan organiseres mest mulig hensiktsmessig. Arbeidsgruppen er gitt i mandat å fokusere på de produkter som tilbys kundene, krav til kvalitet og kostnadseffektiv produksjon av produktene. Det skal ses spesielt på følgende områder:

  • Organisering og plassering av driftsoppgaver. Det skal foretas en gjennomgang av oppgaver knyttet til primærvirksomheten med vurderinger av hvilke oppgaver det er naturlig at Lånekassen forvalter og hvilke oppgaver som kan legges ut til andre. Oppgaver som skal vurderes i denne sammenhengen er driftsoppgaver knyttet til forvaltningen av regelverket som for eksempel:

- søknadsbehandling og utbetaling

- tilbakebetaling av lån

- kundeservice og informasjonsvirksomhet

  • Krav til moderne bankdrift og automatisering av oppgaver. Det skal foretas en vurdering av hvilke krav som skal stilles til Lånekassen i forhold til rollen som formidler av økonomisk støtte til elever og studenter. I en slik vurdering kommer elementer som krav til tilbud, bruk av Internett og personlig veiledning og service generelt.
  • Det skal foretas en vurdering av hvilke oppaver som i større grad kan moderniseres og/eller automatiseres, jf. modernisering av IT-systemet. Det må også vurderes om det er hensiktsmessig om alle oppgavene skal utføres av Lånekassen, og hvilke alternativer som eventuelt finnes.
  • Modernisering av IT-systemet. Det skal foretas en prinsipiell vurdering av hvordan modernisering av IT-systemet kan gjennomføres. Det bør legges vekt på at de tekniske systemene ivaretar behovet for fleksibilitet knyttet til de alternativene arbeidsgruppen legger fram.
  • Forholdet mellom hovedkontor og distriktskontorer. I vurderingen av Lånekassens oppgaver og funksjoner skal det foretas en vurdering av forholdet mellom hovedkontoret og distriktskontorene. Herunder vurderinger av hensiktsmessig oppgavefordeling mellom hovedkontor/distriktskontorer, antall enheter og geografisk plassering av disse.

Arbeidsgruppen har bestått av :

Jan Solberg (leder), departementsråd Nærings- og handelsdepartementet

Kjetil Heltne, IT-direktør Norges Bank

Jan Erik Holmberg, finansdirektør Umoe AS

Turid Hundstad, direktør Statens lånekasse for utdanning

Marte Jørgensen, student

Hege Nilssen, underdirektør Kirke-, utdannings- og forskningsdepartementet

Underdirektør Erik Bolstad Pettersen, Kirke-, utdannings- og forskningsdepartementet, har vært sekretær for arbeidsgruppen.