Høringsuttalelse - Pinsemenigheten Sion Neverdal

RAMMER

Høring - Endringer i lov om trudomssamfunn og ymist anna og endringer i lov om tilskot til livssynssamfunn


Fra: Jon Arild Israelsen [ mailto:jaisrael@frisurf.no]
Sendt: 27. mars 2003 11:14
Til: postmottak@kkd.dep.no

Emne: Svar på Høringsbrev - endringer i lov om trudomssamfunn

Pinsemenigheten Sion Neverdal vil med dette gi følgende svar til denne høringen:

Vi hilser i utgangspunktet denne lovendringen velkommen. Vi opplever for mange tilfeller av at medlemmer fortsatt er registrert i Den Norske Kirke selv om de har meldt seg ut. Men vi har følgende to bemerkninger:

  1. Pinsemenigheten Sion Neverdal Org:971 394 617 Har aldri ført medlemslister med fullt personnr. kun fødelsnr. Denne forandringen vil medføre merarbeid for oss når vi skal forandre vår database. Men det største ankepunktet i denne sammenhengen er om vi som menighete har tillatelse fra Datatilsynet til å ha slike databaser. Dette må vi det være fullstendig klarhet i før en slik lovendring finner sted.
  1. Jeg ser i høringen at det antydes at det kan bli snakk om et minsteantall av medlemmer for å kunne motta statsstøtte. Pinsebevegelsen er en sammenslutning av flere hundre selvstendige menigheter. Hver menighet er juridisk et eget trossamfunn. Denne strukturen i Pinsebevegelsen har et teologisk grunnlag. Derfor anser jeg denne tankegangen om minste antall medlemmer for å kunne motta statstøtte som forkastelig.

Med vennlig hilsen:

Pinsemenigheten Sion Neverdal
Jon Arild Israelsen
forstander