Endringsforslag

RAMMER

Endringsforslag


A. Forslag til nytt annet ledd i § 13 i forskrift om tillatelse til akvakultur av andre arter enn laks, ørret og regnbueørret

Nytt annet ledd i § 13 skal lyde:

Avgrensningen av tillatelse til akvakultur av blåskjell skal fastsettes i dekar.

B. Forslag til forskrift xx.xx.xxxx. nr. xx. om endringer i flere forskrifter i forbindelse med innføring av plikt til å stille sikkerhet for gjennomføring av opprydding

I

Forskrift om tildeling av tillatelse til akvakultur av andre arter enn laks, ørret og regnbueørret

Ny § 10 a skal lyde:

§ 10 a.Særlige krav for blåskjellsøknader

Søknad om tillatelse til akvakultur av blåskjell skal inneholde tilsagn ombankgaranti på kr 50.000 per omsøkt dekar, eller dokumentasjon som viser at søker kan innbetale et depositum på kr 50.000 per omsøkt dekar til en sperret konto. Før tillatelse utstedes må søker dokumentere en bankgaranti eller et depositum, i samsvar med det antall dekar tillatelsen skal lyde på.

Bankgarantien eller depositumet skal være sikkerhet for opprydding etter permanent opphør av drift på en lokalitet, jf. akvakulturdriftsforskriften § 15 annet ledd. Dokumentasjonen skal foreligge i form av bekreftelse fra finansinstitusjon som har rett til å tilby slik tjeneste i Norge.

II

Forskrift om drift av akvakulturanlegg

Ny § 58a skal lyde:

§ 58a. Krav om sikkerhetsstillelse

Innehaver av tillatelse til akvakultur av blåskjell, som har stilt sikkerhet i form av bankgaranti, skal per 15. mars hvert år dokumentere gyldig bankgaranti med varighet minimum ett år frem i tid på kr. 50.000,- per tillatt dekar.

Ny innehaver av tillatelse til akvakultur av blåskjell skal umiddelbart etter overføring av en slik tillatelse, dokumentere at vedkommende har stilt bankgaranti eller depositum på sperret konto, på kr 50.000,- per tillatt dekar. Til og med 15. mars 2008 gjelder kravet bare for tillatelse til akvakultur av blåskjell som er tildelt etter …………..(forskriftens ikrafttredelsesdato).

For innehavere som har tillatelse til akvakultur av blåskjell per ….. (forskriftens ikrafttredelsesdato) gjelder kravet om bankgaranti eller depositum på sperret konto, på kr 50.000,- per tillatt dekar, fra 15. mars 2008. I de tilfellene tillatelsen ikke er avgrenset i dekar eller lignede måleenhet, skal det antall dekar som lokaliteten beslaglegger ifølge beskrivelser, tegninger og kartbilag, legges til grunn, jf. § 8.

Dokumentasjonen skal foreligge i form av bekreftelse fra finansinstitusjon som har rett til å tilby slik tjeneste i Norge og skal sendes Fiskeridirektoratets regionkontor i den region hvor tillatelsen er hjemmehørende.

Depositumet eller bankgarantien skal være sikkerhet for opprydding etter permanent opphør av drift på en lokalitet, jf. § 15 andre ledd. Ved depositum kan innehaveren av tillatelsen kreve opptjente renter utbetalt fra finansinstitusjonen.

Finansinstitusjonen kan utbetale depositumet med frigjørende virkning dersom Fiskeridirektoratets regionkontor samtykker til det. Det skal fremgå av samtykket hvem utbetalingen skal skje til. Ved overføring av tillatelse gir Fiskeridirektoratets regionkontor samtykke til utbetaling til tidligere innehaver når krav til depositum er innfridd av ny innehaver.

III

Forskriften trer i kraft straks.