5. Manglende forsikring...

5. Manglende forsikring - sanksjoner

5.1 Bakgrunn for forslaget

Luftfartstilsynet vil med det aller første sende på høring utkast til forskrift om minstestørrelser på forsikringssummer for passasjer- og tredjemannsansvar. I forslaget til ny forskrift er det foreslått at Luftfartstilsynet skal kunne trekke tilbake luftfartøyets luftdyktighetsbevis dersom et norsk registrert luftfartøy ikke er forsikret i henhold til forskriften.

I luftfartsloven er det i § 11-2, 3. ledd fastsatt at departementet kan gi nærmere forskrifter om forsikring eller sikkerhetsstillelse, herunder om virkningen av at forsikringen eller sikkerheten ikke holdes i kraft. Det er ikke gitt forskrifter om virkningen av at forsikring eller sikkerhetsstillelse ikke holdes i kraft.

Når det gjelder bestemmelser om luftdyktighetsbevis og eventuell ugyldighet er det i luftfartsloven § 4-5 angitt tre tilfeller der norsk luftdyktighetsbevis, henholdsvis miljødyktighetsbevis blir ugyldig, dersom ikke luftfartsmyndigheten bestemmer noe annet. Disse tilfellene er:

  • når fartøyet ikke har undergått foreskrevet besiktigelse,
  • når det er foretatt endring med fartøyet eller dets utstyr som kan ha betydning for luftdyktigheten eller miljødyktigheten
  • når fartøyet eller dets utstyr har lidd skade som åpenbart har betydning for luftdyktigheten eller miljødyktigheten.

I NOU 1991:18 Revisjon av luftfartsloven er det tatt opp spørsmålet om en utvidet anvendelse av luftdyktighetsbegrepet til også å omfatte operasjonelt utstyr som er påbudt, i tillegg til det tekniske. Etter utvalgets vurdering vil spørsmålet om et fartøys luftdyktighet bero på en helhetlig vurdering av fartøyets tilstand hvor både den tekniske og flyoperative tilstand inngår.

Departementet mener at spørsmålet om et fartøy innehar gyldig forsikring helt klart ikke omfattes av luftdyktighetsbegrepet. Dersom en bestemmer at luftdyktighetsbeviset blir ugyldig når luftfartøyet ikke er tilstrekkelig forsikret, bør det komme til uttrykk i loven. Det vil være et inngrep av forholdsvis alvorlig karakter for de berørte og bør derfor synliggjøres i bestemmelsen som omhandler luftdyktighetsbevis og ugyldighet, luftfartsloven § 4-5.

5.2 Gjeldende rett

I luftfartsloven kapittel XI om skadeserstatning og forsikring er det i § 11-1 fastsatt at eieren av et luftfartøy er uansett skyld ansvarlig for skade eller tap på tredjemann. Etter § 11-2 skal det for fartøy som brukes til luftfart foreligge godkjent forsikring til dekning av erstatningsplikten i førstnevnte paragraf.

Med hjemmel i luftfartsloven har Samferdselsdepartementet gitt to forskrifter på området; forskrift av 18. november 1961 om bestemmelse om forsikringsplikt vedrørende tredjemannsansvaret og forskrift av 11. mars 1973 om minstestørrelsen på forsikringssummene i forbindelse med forsikringsplikten vedrørende tredjemannsansvaret.

Luftfartstilsynet vil i løpet av kort tid sende på høring et forslag til en ny forskrift om minstestørrelser på forsikringssummer for passasjer- og tredjemannsansvaret, der minimumsbeløpene vil være betydelig oppjustert.

5.3 EU/EØS rett

EU-kommisjonen har fremmet et forslag til forordning om forsikringskrav til luftfartsselskaper og luftfartøyoperatører 41KOM (2002) 521 av 24. september 2002 om forsikringskrav til luftfartsselskaper og luftfartøyoperatøer.. Forslaget til nye bestemmelser vil: ”finde anvendelse på alle luftfartsselskaber, i så vel Fællesskabet som tredjelande, samt luftfartøjsoperatører, som ikke er i besiddelse af en flylicens.” Videre foreslår Kommisjonen at reglene skal dekke all skade, herunder skade som skyldes uhell, samt skade som skyldes krigs- eller terrorhandlinger. Alle flygninger skal være omfattet av reglene, dvs. rutefly, charterfly og kommersielle og ikke-kommersielle flygninger.

I henhold til forslagets artikkel 8 kan medlemsstatene foreta regelmessige inspeksjoner for å kontrollere at luftfartsselskaper som benytter lufthavnene på deres territorium oppfyller bestemmelsene i forordningen. Videre kan medlemsstatene, hvis de ikke er overbevist om at betingelsene i forordningen er overholdt, avslå å gi luftfartsselskapet eller luftfartsoperatøren adgang til ruter til eller innenfor fellesskapet eller rett til overflygning av territorium.

Samferdselsdepartementet antar at bestemmelsene i den foreslåtte rådsforordningen ikke vil komme i konflikt med forslaget til nytt punkt i luftfartsloven § 4-5.

Europaparlamentet har behandlet EU-kommisjonens forslag, men har foreslått en rekke endringer til forslaget. Forslaget blir oversendt Rådet for behandling. Det er usikkert når forslaget til ny forordning vil tre i kraft.

5.4 Forslag til lovendring

Departementet foreslår at det tas inn et nytt punkt i § 4-5 1. ledd der det går frem at et luftdyktighetsbevis blir ugyldig når fartøyet ikke er forsikret i henhold til bestemmelsene i luftfartsloven.

Forslag til ny ordlyd § 4-5, 1. ledd nr. 4.

§ 4-5 Ugyldighet

4. når fartøyet ikke er forsikret i henhold til bestemmelsene i luftfartsloven.

5.5 Økonomiske og administrative konsekvenser

Forslaget til lovendring vil ikke ha vesentlige økonomiske eller administrative konsekvenser.

Forslaget til ny forskrift som vil bli sendt på høring av Luftfartstilsynet vil bidra til å forenkle og klargjøre reguleringen på området. Som følge av høyere minstesummer i forslaget til ny forskrift antas det at forsikringspremien vil øke noe, men at kostnadene ikke vil bli urimelig tyngende for markedet. For Luftfartstilsynet vil forskriften kunne medføre en mer effektiv kontrollordning og dette antas å medføre noe mer arbeid for Luftfartstilsynet.