Gjennomføring

Gjennomføring

Atomsikkerhetssamarbeidet med Russland finansieres med øremerkede midler over Utenriksdeparte­mentets budsjett. Midlene benyttes til gjennomføring av konkrete prosjekter i Russland, både bilateralt og multilateralt.

Nasjonalt

Utenriksdepartementet har det overordnede ansvaret for utforming av strategier og prioriteringer for arbeidet og representerer Norge i internasjonale fora der atomsikkerhet i Russland drøftes. For å sikre en bred forankring av beslutninger, prioriteringer og tiltak, drøftes alle aktuelle saker i et rådgivende utvalg for atomsaker5I utvalget, som ledes av Utenriksdepartementet, deltar Forsvarsdepartementet, Helse- og omsorgsdepartementet, Miljøverndepartementet, Fiskeri- og kystdepartementet, Nærings- og handelsdepartementet, Statens strålevern, Institutt for Energiteknikk og Forsvarets forskningsinstitutt..

Miljøverndepartementet har ansvaret for beskyttelsen av det ytre miljø mot radioaktiv stråling. Innenfor handlingsplanenes virkefelt omfatter dette ansvar for kartlegging og overvåkning av situasjonen i nordområdene. Statens strålevern er fagdirektorat for Miljøverndepartementet på dette området. I tillegg har Miljøverndepartementet overordnet ansvar for utvikling av regelverk og veiledning på området miljøutredninger, som er et viktig element i det norsk-russiske myndighetssamarbeidet.

Forsvarsdepartementet har ansvaret for AMEC 6Arctic Military Environmental Cooperation-samarbeidet.

Statens strålevern er Utenriksdepartementets fagdirektorat i gjennom­føringen av handlingsplanen innenfor strålevern, atomsikkerhet, bered­skap, ikkespredning og radioaktiv forurensning. Strålevernet har et særskilt ansvar for å kvalitetssikre konsekvensvurderinger av de enkelte prosjektene. Kontakt og samarbeid med russiske tilsynsmyndigheter er et sentralt arbeidsområde.

Prosjektlederne har ansvaret for at prosjektene gjennomføres på en forsvarlig måte og innenfor oppsatt tids- og kostnadsramme.

Bilateralt

Det bilaterale samarbeidet mellom Norge og Russland er forankret i en implemen­teringsavtale under MNEPR-avtalen. En norsk-russisk kommi­sjon for atomsikkerhet møtes årlig for å gjennomgå samarbeidet generelt og status for konkrete prosjekter. Radioaktiv forurensning er også et tema for det bilaterale miljøvernsamarbeidet under Den norsk-russiske miljø­vernkommisjon. I tillegg til kommisjonsmøtene drøftes aktuelle spørsmål på ulikt myndighetsnivå og etter behov.

Multilateralt

Norge bidrar til multilateral innsats gjennom ulike fond forvaltet av Den europeiske bank for gjenoppbygging og utvikling (EBRD 7European Bank for Reconstruction and Development) og Det nordiske miljøfinansierings­selskapet (NEFCO 8Nordic Environment Finance Corporation). Norge deltar i alle internasjonale fora som arbeider med atomsikkerhetsspørsmål i Nordvest-Russland: IAEA 9International Atomic Energy Agency Contact Expert Group (CEG), NDEP-fondets operative komité for atomsaker (Nuclear Operating Committee), arbeidsgruppen for G8-landenes Globale partnerskap og MNEPR-komiteen. Siden 1996 har AMEC spilt en viktig rolle i å engasjere russiske militære myndigheter i atomsikkerhetsarbeidet. Norge har siden 1995 vært medlem av International Scientific and Technology Center (ISTC) i Moskva, og gitt økonomiske bidrag til senterets innsats for å sysselsette vitenskapsfolk fra rustningsindustrien i SUS-land.