Aktiver Javascript i din nettleser for en bedre opplevelse på regjeringen.no

Historisk arkiv

Statsminister Kjell Magne Bondevik besøker USA for samtaler med president Bill Clinton 15.oktober. Reiser til Finland 17.august og Island 9.-11.august

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Bondevik I

Utgiver: Statsministerens kontor

Pressemelding

Nr. 108/99
Dato: 6. august 1999

Statsminister Kjell Magne Bondevik besøker USA for samtaler med president Bill Clinton 15.oktober. Reiser til Finland 17.august og Island 9.-11.august

Statsminister Kjell Magne Bondevik avlegger 15.oktober et offisielt besøk til USA, etter invitasjon fra president Bill Clinton. Det tosidige besøket i Washington vil omfatte politiske samtaler mellom statsministeren og presidenten, lunsj i Det Hvite Hus, og møte med representanter for den amerikanske Kongressen på Capitol Hill.

”Jeg ser fram til besøket i Washington. Det vil bidra til å befeste de nære og gode forbindelser som hersker mellom Norge og USA, både bilateralt, gjennom vårt alliansefellesskap i NATO, og gjennom vårt samarbeid i andre multilaterale organisasjoner”, sier statsminister Bondevik.

”Sikkerhetspolitiske spørsmål, oppfølgingen av NATO-toppmøtet, situasjonen på Balkan, forholdet til Russland og nordområdene vil være blant de sentrale tema under samtalene med president Clinton”, sier statsministeren.

Foruten besøket til USA vil statsminister Bondeviks internasjonale reisevirksomhet i høst blant annet preges av besøk til nærstående land som Finland og Island.

Statsministeren, ledsaget av fru Bondevik, gjennomfører 17.august et arbeidsbesøk til Finland, etter invitasjon fra statsminister Paavo Lipponen, i forbindelse med at Finland annet halvår i år innehar formannskapet i EU. De politiske samtalene mellom statsminister Bondevik og statsminister Lipponen vil bli etterfulgt av en arbeidslunsj, samt en uformell middag for statsministeren og fru Bondevik.

”Samtalene i Helsingfors vil, foruten å bekrefte de utmerkede tosidige forbindelser mellom Norge og Finland, hovedsakelig konsentrere seg om Europa-politiske, EØS- og EU-relaterte spørsmål”, sier statsminister Bondevik.

Allerede førstkommende mandag 9.august avlegger statsminister Bondevik, sammen med fru Bjørg Bondevik, et to dagers tosidig offisielt besøk til Island, etter invitasjon fra statsminister David Oddsson. Besøket vil omfatte politiske samtaler med statsminister Oddson, møte med Alltingets utenrikskomite, offisiell festmiddag og en utflukt til Vatnajøkull isbre.

”Jeg gleder meg til besøket til Island, som jeg tar sikte på skal markere de historiske og nære bånd som eksisterer mellom våre to broderfolk og befeste de gode tosidige forbindelser, ikke minst i kjølvannet av avtalen om fisket i Smutthullet”, sier statsministeren.

Lagt inn 6. august 1999 av Statens forvaltningstjeneste, ODIN-redaksjonen
Til toppen