Historisk arkiv

Kostnader ved flytting av tilsyn

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Bondevik II

Utgiver: Arbeids- og administrasjonsdepartementet

Pressemelding

Nr.: 63-9/2003
Dato: 08.10.03
Kontaktpersoner: Informasjonssjef Lisa Bang, tlf. 22 24 49 58 eller kommunikasjonsrådgiver Gunn Janne Myrseth, tlf. 22 24 48 57

Kostnader ved flytting av tilsyn

Det er for 2004 foreslått bevilget 150 mill. kroner til flytting av tilsyn. De totale kostnadene ved flytting innenfor treårsperioden 2004 - 2006 er beregnet til 517 mill. kroner.

I kostnadsberegningene er det tatt høyde for blant annet utgifter til pendling, nyrekruttering, bonus for å stå i stillingen, visningstur, stønad ved kjøp av ny bolig, sluttvederlag, ventelønn, kostnader ved utskiftning av IT-utstyr, ekstra reisekostnader, husleie, karriereplaner for de ansatte og flytting av rekvisita, løsøre og arkiv. Det er i beregningene tatt hensyn til variasjoner mellom tilsynene.

Den totale kostnaden de tre første årene (2004-2006), gitt forutsetningene, er beregnet til 517 mill. Fordeles kostnadene jevnt over flytteperioden tilsvarer dette en årlig bevilgning på om lag 170 mill. kroner i tre år.

De økonomiske og ikke-økonomiske virkemidlene som skal tas i bruk ved omstillingene, skal bidra til at tilsynene gjennom hele prosessen har den kompetanse de trenger for å være fullt operative både faglig og operasjonelt, og at alle ansatte blir godt ivaretatt. Departementet vil i tillegg styrke statlige virksomheters kjennskap til ordningen med fortrinnsrett.