Historisk arkiv

Restaurering av Bygdø Kongsgård

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Bondevik II

Utgiver: Arbeids- og administrasjonsdepartementet

Pressemelding

Nr.: 63-6/2003
Dato: 08.10.03
Kontaktpersoner: Informasjonssjef Lisa Bang, tlf. 22 24 49 58 eller kommunikasjonsrådgiver Gunn Janne Myrseth, tlf. 22 24 48 57

Restaurering av Bygdø Kongsgård

Regjeringen foreslår en startbevilgning på 36 millioner kroner for å sette Bygdø Kongsgård i stand. Prosjektet som omfatter 3500 kvadratmeter bygg har en total kostnadsramme inklusive usikkerhetsavsetning på 191 millioner kroner, med en styringsramme på 165 millioner kroner.

Bygdø Kongsgård er et av hovedverkene i norsk 1700-talls panelarkitektur og dagens hovedbygning har vært kongelig sommerbolig siden 1733. Bygningen vurderes som et meget viktig kulturminne av Riksantikvaren som har varslet igangsetting av fredning av bygningen. Bygningen skal i prosjektet behandles som fredet, og dette medfører at reparasjon av gamle skader på bærekonstruksjonene, samt restaurering av interiørene utgjør en betydelig del av kostnadene.

Statsbygg har vært ansvarlig for å utrede et prosjekt for reparasjon, restaurering og fornyelse av Bygdø Kongsgård. Forprosjektet har vært grundig, og er gjennomgått og kvalitetssikret av ekstern ekspertise. Man har bestrebet seg på å få frem alle kostnader før prosjektet settes i gang. Det er lagt vekt på en nøktern standard ved moderniseringen innenfor den bruk som er forutsatt.