Aktiver Javascript i din nettleser for en bedre opplevelse på regjeringen.no

Historisk arkiv

Europarådets helseministerkonferanse i Oslo sommeren 2003

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Bondevik II

Utgiver: Helse- og omsorgsdepartementet

Helseminister Dagfinn Høybråten står som vert for Europarådets helseministerkonferanse i Oslo 12-13 juni 2003. Konferansens tittel er " Health, Dignity and Human Rights".

Europarådets helseministerkonferanse i Oslo sommeren 2003

Europarådets logoHelseminister Dagfinn Høybråten står som vert for Europarådets helseministerkonferanse i Oslo 12-13 juni 2003. Konferansens tittel er " Health, Dignity and Human Rights". Den vil konsentrere seg om de utfordringene som følger av sosiale endringer og av nye metoder og teknologiske framskritt. Sist, men ikke minst, vil helseministrene diskutere hvordan de bør møte disse utfordringene i forhold til helse, verdighet og menneskerettigheter.

Tradisjonelt har Europarådet særlig vært opptatt av menneskerettigheter, og det er første gang selve verdighetsbegrepet løftes frem på denne måten. For Norge er dette helt sentralt, også fordi vi skal ha formannskapet i Europarådet i 2004.

Sluttproduktet fra ministerkonferansen vil være en deklarasjonstekst og en supplerende rapport.

Konferansen vil finne sted på Clarion Royal Christiania hotell. 12. juni om kvelden blir alle gjestene invitert av statsråd Høybråten til mottagelse på Akershus slott.

Deltagelse er forbeholdt medlemslandenes helseministre og deres delegasjoner.