Historisk arkiv

Gratis samlivskurs til nybakte foreldre

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Bondevik II

Utgiver: Barne- og familiedepartementet

Pressemelding

Nr.: 03071D
Dato: 08.10.03

Gratis samlivskurs til nybakte foreldre

- Det er viktig å forberede nybakte foreldre til et godt samliv, ikke minst av hensyn til barna. Regjeringen ønsker på sikt at alle familier skal få tilbud om et gratis samlivskurs når de får sitt første barn, sier barne- og familieminister Laila Dåvøy. Regjeringen vil styrke samlivstiltakene med 5 millioner kroner i 2004, og tar i første omgang sikte på å gi et kurstilbud i utvalgte kommuner og fylker.

- Antallet separasjoner og skilsmisser øker, og flere og flere barn berøres av foreldrenes samlivsbrudd. Å forebygge oppløsning av familien og skape gode og varige samlivsforhold er viktig for å kunne sikre barn en trygg og stabil oppvekst, sier barne- og familieminister Laila Dåvøy.

Tilbud om samlivskurs til nybakte foreldre blir satt i gang i utvalgte kommuner i alle deler av landet fra 2004. Hvilke kommuner og fylker som blir med i utprøvingen blir bestemt tidlig på nyåret. Departementet er nå i gang med utformingen av innholdet, og man ser for seg endagssamlinger eller kveldssamlinger. Både familievernkontorer, helsestasjoner og andre tjenester vil bli trukket inn i arbeidet.

Regjeringen foreslo i St.meld. nr. 29 (2002-2003) Om familien - forpliktende samliv og foreldreskap å styrke tilskuddsordningen for samlivstiltak, samtidig som det satses på et mer helhetlig forebyggende familiearbeid.

Flere pressemeldinger og mer informasjon om statsbudsjettet