Historisk arkiv

Styrket familievern

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Bondevik II

Utgiver: Barne- og familiedepartementet

Pressemelding

Nr.: 03071F
Dato: 08.10.03

Styrket familievern


- Den statlige overtakelsen skal sikre god dekning av familieverntjenester i hele landet og likeverdig tilbud i alle regioner. Ventetiden ved enkelte familievernkontor skal reduseres, og vi skal styrke forebyggende familievern. Kompetanseutviklingen i tjenesten føres videre, sier barne- og familieministerLaila Dåvøyom satsingen på familievernet i 2004.

De fylkeskommunale familievernkontorene blir overtatt av Staten fra årsskiftet og organisert i fem regioner sammen med det statlige barnevernet; Statens barnevern og familievern (SBF). Regjeringen prioriterer faglig styrking og økt kunnskap og kompetanse i familievernet i 2004.

Departementet skal gjennomføre en kartlegging av tilbudet om videreutdanning, og av etter- og videreutdanningsbehov blant de ansatte i tjenesten. En egen kartlegging av kompetanse og utvikling for ledere i tjenesten er satt i gang, som grunnlag for iverksetting av ytterligere lederutdanning.

- I tillegg skal vi medvirke til kunnskapsutvikling gjennom nye forskningsprosjekter. Aktuelle tema er bl.a. meklingsmetoder i vanskelige familiesaker, og barn og foreldres erfaringer med delt bosted. Flere tema vil bli identifisert gjennom en kunnskapsstatus og analyse av øvrige behov for forskning som kan styrke treffsikkerheten i familieverntjenesten, sier Laila Dåvøy.

Det skal iverksettes flere utviklingstiltak for tjenesten, bl.a. metodekurs i prosjekt- og utviklingsarbeid. Modum Bads Samlivssenter har utviklet et prosjekt om veiledning for foreldre med funksjonshemmede barn. I løpet av 2004 skal det etableres et tilbud om samlivsveiledning for denne gruppen ved utvalgte familievernkontor over hele landet. Det skal også gjennomføres en egen kartlegging av kapasiteten i familievernet.

Flere pressemeldinger og mer informasjon om statsbudsjettet