Historisk arkiv

Strukturtiltak for kapasitetstilpassing av fiskeflåten

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Bondevik II

Utgiver: Fiskeri- og kystdepartementet

Pressemelding

- Strukturfondet for tilskot til kondemnering av fiskefartøy under 15 meter vert videreført med 70 mill. kroner. Dette er eit satsingsområde for oss, som no begynner å gje positive resultat, seier fiskeri- og kystminister Svein Ludvigsen. - Strukturtiltaka er eit viktig bidrag til auka lønsemd for kystflåten, understrekar Ludvigsen. (06.10.2004)

Pressemelding

Nr.: 48/2004
Dato: 06.10.2004
Kontaktperson: Informasjonsrådgiver Sigbjørn Larsen, Mobil 97 62 46 78

Strukturtiltak for kapasitetstilpassing av fiskeflåten

-Strukturfondet for tilskot til kondemnering av fiskefartøy under 15 meter vert videreført med 70 mill. kroner. Dette er eit satsingsområde for oss, som no begynner å gje positive resultat, seier fiskeri- og kystminister Svein Ludvigsen. - Strukturtiltaka er eit viktig bidrag til auka lønsemd for kystflåten, understrekar Ludvigsen.

Strukturfondet for kapasitetstilpassing av fiskeflåten blei sett i verk 1. juli 2003. Det er Innovasjon Norge som administrerer løyvinga, og pengane vert nytta til å redusere overkapasiteten i fartøygruppa under 15 meter gjennom kondemnering av fartøy med deltakaradgang. I statsbudsjettet for 2005 gjer Regjeringa framlegg om å løyve 70 millionar kroner på posten. Av dette er 35 millionar kroner finansiert ved strukturavgift, medan statleg medfinansiering er 35 millionar kroner. Både samla ramme og statleg medfinansiering har same nivå som i 2004.

Til no er det kondemnert 163 fartøy gjennom Strukturfondet.