Aktiver Javascript i din nettleser for en bedre opplevelse på regjeringen.no

Historisk arkiv

157,5 millioner ekstra til Nokas-saken

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Bondevik II

Utgiver: Justis- og politidepartementet

Etter forslag fra Regjeringen har Stortinget hittil bevilget 124 millioner kroner ekstra i forbindelse med politiets, påtalemyndighetens, kriminal-omsorgens og domstolens arbeid med Nokas-saken. Regjeringen har tatt initiativ til at det bevilges ytterligere 33,5 millioner kroner. (19.08)

157,5 millioner ekstra til Nokas-saken

Etter forslag fra Regjeringen har Stortinget hittil bevilget 124 millioner kroner ekstra i forbindelse med politiets, påtalemyndighetens, kriminalomsorgens og domstolens arbeid med Nokas-saken. Regjeringen har tatt initiativ til at det bevilges ytterligere 33,5 millioner kroner.

- Dette er riktige og viktige penger. Måten ranet skjedde på representerer et tidsskille i norsk kriminalhistorie. Og det er nødvendig å gjøre det klart at vi vil bruke de ressursene som er nødvendige for å få denne saken for domstolen, sier justisminister Odd Einar Dørum.

Med det siste bevilgningsforslaget er det totalt bevilget 157,5 millioner kroner i ekstra i forbindelse med Nokas-saken. De tidligere bevilgningene fordeler seg med 112,1 millioner kroner til politiet, 7,9 millioner kroner til kriminalomsorgen, 3,5 millioner kroner til domstolene og 0,5 millioner kroner til høyere påtalemyndighet.

I det nye forslaget er politiet tiltenkt 14,9 millioner kroner og domstolene 18,6 millioner kroner.

Publisert 19.08.2005

Til toppen