Aktiver Javascript i din nettleser for en bedre opplevelse på regjeringen.no

Historisk arkiv

P4 - bruk av FM-5 nettet

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Bondevik II

Utgiver: Kultur- og kirkedepartementet

- Vi hadde forventet at P4 overholder gjeldende lover og regler, sier statssekretær Ynge Slettholm i en pressemelding om P4s sendinger i P5-nettet. (18.12.03)

Pressemelding

Nr.: 130/30
Dato: 18.12.03
Kontaktperson: Ekspedisjonssjef Roy Kristiansen, tlf. 22 24 80 04

P4 – bruk av FM-5 nettet

- Vi hadde forventet at P4 overholder gjeldende lover og regler. De har ikke søkt om tillatelse til å sende på de nye frekvensene før 1. januar og vi anser derfor sendingene i P5-nettet som ulovlige i henhold til kringkastingsloven. Ifølge konsesjonsbetingelsene har P4 dessuten plikt til å sende på de eksisterende frekvensene fram til 31. desember, sier statssekretær Yngve Slettholm.

- Det er beklagelig at P4 handler i strid med gjeldende lover og regler. Dersom P4 skal bli oppfattet som en seriøs og profesjonell aktør, er det et tankekors at kanalen nå opptrer på en så useriøs møte foran den nye konsesjonsperioden, understreker Slettholm.

- Vi har meddelt P4 våre synspunkter i saken, senest i et brev av i går. Jeg tar det for gitt at kanalen forholder seg til brevets innhold og gir et svar. Utover det har vi ingen kommentarer, presiserer statssekretær Slettholm.

Departementets syn på saken framgår av brev av 17.12.2003

Til toppen