Aktiver Javascript i din nettleser for en bedre opplevelse på regjeringen.no

Historisk arkiv

Radiokonsesjonen til P4 Radio Hele Norge

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Bondevik II

Utgiver: Kultur- og kirkedepartementet

Kultur- og kirkedepartementet vedtok fredag 27. juni å gi P4 Radio Hele Norge ASA konsesjonen til reklamefinansierte radiosendinger i det femte riksnettet i FM-båndet.

Pressemelding

Nr.: 59/03
Dato: 27.06.03
Kontaktperson: Ekspedisjonssjef Roy Kristiansen, tlf 22 24 80 04

Radiokonsesjonen til P4 Radio Hele Norge

  • Vedtak om tildeling av konsesjon for riksdekkende, reklamefinansiert radio i det femte riksnettet i FM-båndet
  • Vedtak om avslag på søknad om konsesjon for riksdekkende, reklamefinansiert radio i det femte riksnettet i FM-båndet
  • Konsesjonsvilkår for P4 Radio Hele Norge ASA i perioden 1. januar 2004 til 31. desember 2013

Kultur- og kirkedepartementet vedtok fredag 27. juni å gi P4 Radio Hele Norge ASA konsesjonen til reklamefinansierte radiosendinger i det femte riksnettet i FM-båndet.

Det var to søkere til konsesjonen, P4 og Kanal 5.

- P4 Radio Hele Norge har presentert de mest ambisiøse og omfattende planene for radiodriften. P4 har presentert et programopplegg som er godt i tråd med våre krav i utlysingen om allmennkringkastingssendinger, egenproduserte nyheter og en tydelig kulturprofil, sier kultur- og kirkeminister Valgerd Svarstad Haugland.

Departementet har vurdert søkernes programplaner mot kriteriene i utlysningen. Begge søkere oppfyller programkravene. Men P4 fremstår som søkeren med størst variasjon og bredde i tilbudet, samtidig som søknaden er detaljert og forpliktende.

Departementet har innhentet uavhengige vurderinger av søkernes programplaner fra en dansk og en svensk medieforsker. Uavhengig av hverandre, har de to konkludert med at P4s programplaner best imøtekommer kravene i utlysningen.

Lønnsomheten i radioprosjektene, er også nøye vurdert ved hjelp av eksterne konsulenter. I følge disse er det kun P4 som har sannsynliggjort drift med tilstrekkelig lønnsomhet.

P4 kan starte sendingene i det femte riksnettet 1. januar 2004. Konsesjonsperioden varer fra 1. januar 2004 til 31. desember 2013. Sendingene skal nå minst 50 prosent av befolkningen i løpet av det første året i konsesjonsperioden og etter to år ha minst 60 prosent dekning. Kanalen skal kunne mottas i alle landets fylker.

Les mer på Kultur- og kirkedepartementets samleside om P5 konsesjonen

Til toppen