Forsiden

Historisk arkiv

Forening for integrering vant frivilligprisen 2004

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Bondevik II

Utgiver: Kultur- og kirkedepartementet

- Vinneren av frivilligprisen 2004 jobber for integrering av flyktninger i lokalsamfunnet og bidrar til å redusere fremmedfrykt, sier statsråd Valgerd Svarstad Haugland. (05.12.04) Les kulturministerens tale i Sokndal

Pressemelding

Nr.: 152/04
Dato: 05.12. 2004
Kontaktperson: Informasjonssjef Signe Bjørvik, tlf. 913 46 557

Forening for integrering vant frivilligprisen 2004

- Vinneren av frivilligprisen 2004 jobber for integrering av flyktninger i lokalsamfunnet og bidrar til å redusere fremmedfrykt, sier statsråd Valgerd Svarstad Haugland. I dag tildelte hun den nasjonale frivilligprisen 2004 til Foreningen Chin Christian Union Froland (CCUF).

Utdelingen fant sted i Sokndal under den nasjonale markeringen av FNs internasjonale frivillighetsdag. - Foreningen gjør et viktig arbeid i lokalsamfunnet og er en verdig vinner. De skaper trygghet for både innvandrere og lokalbefolkning, sier Svarstad Haugland.

Medlemmene i CCUF er flyktninger fra Burma og lokalbefolkning fra Froland. De arrangerer åpne møter hvor alle nasjonaliteter og religioner er velkomne. Foreningen har også startet tiltak som kjøreopplæring for flyktninger, turer for å treffe andre flyktninger og dyrking av grønnsaker.

Juryen la vekt på at Frolands vellykkede resultater i integreringsarbeidet i stor grad skyldes innsatsen til CCUF. Foreningen var kandidaten fra Aust-Agder fylke.

Les Kultur-og kirkeminister Valgerd Svarstad Haugland og Utviklingsminister Hilde Frafjord Johnsons innlegg i Aftenposten 5.desember 2004 " Frivillig innsats berger samfunnet"