Historisk arkiv

Økt satsing på samisk kultur

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Bondevik II

Utgiver: Kultur- og kirkedepartementet

Pressemelding

Nr.: 103/04
Dato: 06.10.2004
Kontaktperson: Eksp.sjef Kjell Myhren, Kulturavd., tlf. 22 24 80 00

Økt satsing på samisk kultur

I budsjettforslaget får Østsamisk museum, samiske aviser og samisk språkteknologi økt støtte. – Jeg håper at vi gjennom dette kan bidra til å styrke samisk språk og kultur, sier kultur- og kirkeminister Valgerd Svarstad Haugland.

Økt tilskudd til samiske aviser
Bevilgningen til tilskudd til samiske aviser for 2005 økes med 1,3 millioner kroner fra 11,6 millioner kroner til 12,9 millioner kroner.

Byggetilskudd til Østsamisk museum i Neiden
I budsjettforslaget for 2005 er det lagt inn 12 millioner kroner til videre prosjektering og bygging av Østsamisk museum i Neiden. Østsamisk museum i Neiden er samisk tusenårssted. Prosjekteringen av museet vil starte denne høsten med sikte på byggestart sommeren 2005.

Treårig prosjekt innen samisk språkteknologi
For å styrke utviklingen av samisk språkteknologi vil Kommunal- og regionaldepartementet, Utdannings- og forskningsdepartementet og Kultur- og kirkedepartementet bidra med til sammen 6 millioner kroner over tre år til et prosjekt for utvikling av samisk korrekturprogram i regi av Sametinget. I 2005 foreslås det 0,5 millioner kroner til dette formålet over Kultur- og kirkedepartementets budsjett.