Historisk arkiv

Økt vekt på frivillig virksomhet

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Bondevik II

Utgiver: Kultur- og kirkedepartementet

Pressemelding

Nr.: 107/04
Dato: 06.10.2004
Kontaktperson: Eksp.sjef Paul Glomsaker, Idrettsavd., tlf. 22 24 80 50


Økt vekt på frivillig virksomhet

Kultur- og kirkedepartementet overtar ansvaret for frivillig virksomhet fra 2005. Frifondsordningen, midler til momskompensasjon og frivillighetssentraler blir samlet i Kultur- og kirkedepartementet, som skal koordinere regjeringens politikk på frivillighetsområdet.

- Frivillig virksomhet er en bærebjelke for samfunnet, og det er svært viktig for regjeringen å legge til rette for at frivilligheten har gode vilkår, sier kultur- og kirkeminister Valgerd Svarstad Haugland. - Vi vil gjennomgå de statlige tilskuddene til frivillig virksomhet med sikte på forenkling av tilskuddsordningene, sier kultur- og kirkeministeren.

I løpet av 2005 skal Kultur- og kirkedepartementet etablere en nettportal med den enkelte frivillige som målgruppe. Portalen skal blant annet ha informasjon om statlige tilskudd til frivillig virksomhet. Departementet vil også arbeide videre med forslaget om å opprette et frivillighetsregister.

Regjeringen foreslår å øke grensen for skattefritak fra 6 000 til 12 000 kroner.
- Denne ordningen har vært en suksess. Flere gir, og de gir mer enn tidligere. Skattefritaket sikrer organisasjonene sårt tiltrengte frie inntekter, sier statsråd Svarstad Haugland.