Aktiver Javascript i din nettleser for en bedre opplevelse på regjeringen.no

Historisk arkiv

- Storsatsing på nasjonalparker

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Bondevik II

Utgiver: Miljøverndepartementet

Regjeringen vil opprette en rekke nye nasjonalparker og verneområder i 2004. Aldri har en norsk regjering tatt vare på så mye norsk natur på så kort tid. Nå foreslår regjeringen å øke bevilgninger og tiltak i nasjonalparker med totalt 15,7 mill. kroner. (08.10.03)

Pressemelding – Statsbudsjettet 2004

Dato: 08.10.03

Miljøvernminister Børge Brende:

- Storsatsing på nasjonalparker

Møysalen. Foto: Ivar Trym Bergsmo Regjeringen vil opprette en rekke nye nasjonalparker og verneområder i 2004. Aldri har en norsk regjering tatt vare på så mye norsk natur på så kort tid.

Nå foreslår regjeringen å øke bevilgninger og tiltak i nasjonalparker med totalt 15,7 mill. kroner. 

- Arbeidet med å gjennomføre nasjonalparkplanen er høyt prioritert, sier miljøvernminister Børge Brende. Derfor foreslår regjeringen å øke bevilgningene til nasjonalparker, nasjonalparksentra og til skjøtselstiltak og oppsyn i nasjonalparkene. De samlede bevilgningene øker med 15,7 mill. kroner.

Utviklingen av nasjonalparkposten i statsbudsjettet i perioden 1997-2004:

Grafisk framstilling
Nye nasjonalparker som er planlagt neste år er Varanger-halvøya, Reinheimen og Folgefonna. Naustdal og Gjengedal, Geiranger og Heldal, Åfotbreen, ytre kystsone Flekkefjord og ytre kystsone Kristiansand og Mandal er planlagt som nye landskapsvernområder. I tillegg foreslår regjeringen en utvidelse av Gutulia nasjonalpark.

- Siden regjeringens tiltredning i 2001 og frem til utgangen av 2002 ble det opprettet 178 nye verneområder. I 2003 er det vernede landarealet økt ytterligere, sier miljøvernminister Børge Brende.

Kontaktpersoner:
Ekspedisjonssjef Torkel Ramberg 22 24 58 02
Avdelingsdirektør Harald Smith Ruberg 22 24 58 90

Til toppen