Historisk arkiv

To millioner til restaurering av Steinvikholm

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Bondevik II

Utgiver: Miljøverndepartementet

Miljøvernminister Knut Arild Hareide følger opp arbeidet med å restaurere Steinvikholm. Han foreslår to nye millioner til restaureringsarbeidet. – Jeg ser fram til at Steinvikholm om noen år igjen kan åpnes for publikum, sier Hareide. (06.10.04

Pressemelding

Dato: 06.10.04

Miljøvernminister Knut Arild Hareide:

- To millioner til restaurering av ruinene på Steinvikholm

Steinvikholm. Foto: RiksantikvarenMiljøvernminister Knut Arild Hareide følger opp arbeidet med å restaurere Steinvikholm.Han foreslår to nye millioner til restaureringsarbeidet. – Jeg ser fram til at Steinvikholm om noen år igjen kan åpnes for publikum, sier Hareide.

- Steinvikholm er et unikt nasjonalt kulturminne som Regjeringen har prioritert ved tildeling av midler de to siste årene. Jeg ønsker å bidra til at restaureringsarbeidet videreføres i 2005 slik at tempoet i arbeidet kan holdes oppe, sier miljøvernministeren.

Det er rundt 70 middelalderruiner i Norge. Alle disse er automatisk fredet. Det er viktig å sikre middelalderruiner av nasjonal verdi, og staten har et særskilt ansvar for dette. Klosterruinene på Steinvikholm har spilt en viktig rolle i Norgeshistorien, og det er av stor betydning for nasjonen å ta vare på disse. Andre eksempler er Domkirkeruinen i Hamar, klosterruinene på Hovedøya, Selje kloster og Tautra.

Kontaktperson: Rådgiver Lise Asphaug, 22 24 58 33

Mer om statsbudsjettet 2005