Aktiver Javascript i din nettleser for en bedre opplevelse på regjeringen.no

Historisk arkiv

Ny direktør ansatt ved Norsk Polarinstitutt

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Bondevik II

Utgiver: Miljøverndepartementet

I statsråd i dag ble Jan-Gunnar Winther ansatt som ny direktør ved Norsk Polarinstitutt. Winther tar over etter Olav Orheim, som går av etter å ha sittet to åremålsperioder som direktør ved instituttet. (27.05.05)

Pressemelding

Dato: 27.05.05

Ny direktør ansatt ved Norsk Polarinstitutt

Jan-Gunnar WintherI statsråd i dag ble Jan-Gunnar Winther ansatt som ny direktør ved Norsk Polarinstitutt. Winther tar over etter Olav Orheim, som går av etter å ha sittet to åremålsperioder som direktør ved instituttet.

Jan-Gunnar Winther har ledet Antarktis-forskninga ved Norsk Polarinstitutt i ti år, og har dessuten vært leder for instituttets Polarklima-program. Han har også en professor II- stilling ved Universitetssentret på Svalbard. Winther har i tillegg en rekke verv og oppgaver nasjonalt og internasjonalt. Spesialfeltet er klimaforskning, og han har i mange år arbeidet med å karakterisere snøforhold og isbreer ved hjelp av satellittmålinger. Winther er fra Narvik, har doktorgrad fra NTH i Trondheim og har studert geografi i Vancouver i Canada. Han er 43 år.

Jan-Gunnar Winther går fra sin nåværende stilling som forskningsdirektør ved Norsk Polarinstitutt. Denne stillingen har han hatt siden 2004.

Kontaktperson: Avdelingsdirektør Tore Ising tlf. 22 24 59 96

Norsk Polarinstitutt

Til toppen